Back to top

Noemí Llauradó vol ser alcaldessa?

A quatre dies per exhaurir-se els terminis, Esquerra continua tenint la clau de volta d'un futur govern d'esquerres a la ciutat. El PSC i alguns sectors de la CUP comencen a trencar línies vermelles i es mostren disposats a parlar sense embuts d'un tripartit.
Ajuntament de Reus

La candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Reus, Noemí Llauradó, continua tenint a les mans l'alternativa per governar la ciutat. Però a pocs dies per la constitució de l'Ajuntament i la investidura de l'alcalde, Llauradó continua mantenint silenci. El seu discurs ha estat sempre el mateix, però ara que els astres sembla que es podrien acabar alineant, el cop d'efecte per conformar una alternativa d'esquerres no arriba.

Segons ha pogut saber Canal Reus, Esquerra, el PSC i la CUP es van reunir ahir de nou sense cap línia vermella sobre la taula. Al contrari, fonts pròximes a les negociacions expliquen que la voluntat és ferma i que les exigències no són pretensioses. Després d'aquesta trobada, la CUP va celebrar ahir una assemblea interna per avalar un nou canvi de rumb en la política de pactes i negociacions.

El govern d'esquerres, viable

Després d'un no rotund al PSC, els independentistes tornen a obrir la porta als socialistes. Per a què? No se sap. El secretisme a pocs dies d'enllestir-se els terminis és màxim. Oficialment, cap partit es posiciona, més enllà d'ARA Reus, que aquest dimarts ha llençat missatges després d'un llarg silenci. Els municipalistes i Carles Pellicer són els únics que ho tenen clar: volen revalidar el govern de l'anterior mandat.

La gran pregunta continua sent la mateixa: Noemí Llauradó vol ser alcaldessa? Si el que ha esgrimit públicament continua en peu, en les properes hores es podria desencallar l'alternativa i que, com ha passat a Tarragona, l'alcalde i la força més votada quedin fora del govern.

Amb tot, Pellicer continua expectant. Sap que sense alternativa possible ni tant sols necessita un acord estable per governar. Ja hi té experiència. I Pellicer sap que si el dissabte és investit alcalde, tard o d'hora, ampliarà els seus suports al govern amb forces a les quals els interessa ser al govern aquest mandat. Fins i tot Esquerra.