Back to top

El nombre d'aturats a la demarcació supera les 50.000 persones

Així ho constata l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre del 2020. Un informe en què no s'inclouen els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).
Atur

La crisi econòmica provocada per la Covid-19 també s'ha vist reflectida en l'Enquesta de Població Activa del primer trimestre del 2020, però a petita escala. I és que de les 13 setmanes analitzades, només dues pertanyen a la situació d'Estat d'Alarma.

Un document en què tampoc es comptabilitzen com a aturats els treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

A la demarcació de Tarragona, la taxa d'atur ha pujat fins al 12,8% durant el primer trimestre de l'any, el que es tradueix en 3.200 persones més que durant l'últim trimestre del 2019. En total, ja són 50.200 persones aturades a la demarcació.

Les persones que han perdut la feina durant l'Estat d'Alarma no figuren com a aturades

No obstant això, i partint de la base que només es considera aturada una persona que pot treballar i que busca feina, en l'enquesta no figuren com a aturades aquelles persones que s'han quedat sense feina durant les últimes dues setmanes del trimestre. I és que la impossibilitat de buscar feina ha fet que se'ls classifiqui com a persones inactives.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades