Back to top

Només un 8% del parc immobiliari reusenc ha passat l'ITE

Només el 8% dels habitatges de Reus construïts abans del 1950 han passat la Inspecció Tècnica d'Edificis. Les problemàtiques més repetides són desperfectes puntuals a l'estructura, despreniments en lloses de balcons i revestiment de façanes o patis.
ite

215 habitatges de Reus construïts abans del 1950 han passat la Inspecció Tècnica d'Edificis. Són unes dades que deixen fora el 92% del parc immobiliari de la ciutat, que no ha passat aquesta revisió obligatòria. La seguretat dels residents i dels ciutadans és la principal motivació per dur a terme aquest tràmit i posteriors obres, però també el fet d'evitar una sanció per part de la Generalitat, que pot anar dels 9.000 als 90.000 euros. 

La ITE consisteix en una revisió visual de l'edifici, un mostreig dels habitatges i en la recerca de patologies en l'estructura i la façana. De les inspeccions fetes fins al moment, la majoria -un 60%- presenten lesions importants, mentre que un 20% tenen problemes que representen un risc per a la ciutadania, però no per l'immoble.

Aquest 2017 s'ha engegat una campanya de carteig que apostava per conscienciar a la societat sobre la necessitat de revisar l'estat dels immobles, per evitar possibles problemes futurs. Segons el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona, es tracta d'una iniciativa que ha permès augmentar el percentatge d'edificis que han passat aquesta revisió.

Paraules clau:

ITE

Notícies relacionades