Back to top

Només dotze jugadors podrien deixar el CF Reus

El proper dilluns s'esgotarà el temps que té el club per abonar el salari pendent als jugadors. Del contrari, dotze dels dinou podran desvincular-se de l'entitat.
El proper dilluns s'esgotarà el temps que té el club per abonar el salari pendent als jugadors.

Només dotze jugadors podran abandonar el CF Reus a partir de la propera setmana. Així ho han explicat els representants de l'Asociación de Futbolistas Españoles a la plantilla a la reunió d'aquest matí, on se'ls han exposat totes les opcions que tenen per afrontar el futur més immediat. "El procediment abreviat només permet desvincular-se dotze llicències", ha explicat l'advocat Gonzalo de Medinilla.

El proper dilluns 10 de desembre a les 23.59 hores s'esgotarà el temps que té el club per abonar el salari pendent als jugadors. Del contrari, podran demanar la baixa i abandonar l'entitat. Tot i això, dels dinou contractats només una dotzena podrà fer-ho i serà la pròpia plantilla qui haurà de decidir aquests noms. Des de l'Associació s'ha reiterat el seu compromís i implicació amb els drets dels futbolistes. "Els jugadors estan vivint situacions que no s'haurien de viure al futbol d'avui. És la millor lliga del món, s'ingressen 1.800 milions d'euros i en canvi els jugadors no cobren", ha lamentat el director esportiu de l'AFE, Jesús Barbadilla. "Volem que se centrin a jugar, mentrestant nosaltres ens partirem la cara perquè els seus drets com a jugadors no es vulnerin en cap moment", ha afegit el secretari general d'AFE, Diego Rivas.

L'AFE ha reconegut que aquesta és una situació intolerable per a una lliga professional, encara que des del col·lectiu ja es va predir des del mes de setembre. Les opcions doncs que tenen els jugadors per poder reclamar el seu salari són dues: o bé per procediment de quantitat en comissions mixtes o per procediment abreviat. En aquesta segona opció, els terminis són molt més curts i es situen entre els 7 i 10 dies hàbils de formalitat. Això significaria que si el CF Reus rep una allau de baixes, el primer equip es quedaria sense alguns referents de la plantilla abans de finals d'any. Tot i això, el club encara disposa de cinc dies per procedir amb el pagament i salvar a temps aquesta situació.