Back to top

El nou contracte de la brossa es podria allargar mesos

Els treballadors de la recollida d'escombraries de Reus alerten de les males condicions amb les quals treballen. Reclamen una reunió immediata amb el govern o asseguren que iniciaran mobilitzacions. La impugnació del plec de condicions del nou contracte amenaça amb allargar el procés durant mesos.
Contracta

Una de les tres empreses que s'han presentat al concurs per adjudicar el nou contracte de la recollida de les escombraries i la neteja de la ciutat a Reus ha impugnat el plec de condicions. Segons fonts municipals, el procés per escollir una nova empresa que es faci càrrec del servei es podria allargar durant mesos

Davant d'aquesta situació, els treballadors es mostren preocupats. Després que l'actual contracte s'hagi hagut de prorrogar durant dos anys, asseguren que les condicions amb les que operen són penoses. Diuen que de la vuitantena de vehicles que conforma la flota només està operativa el 20% i que els cicles de recollida de les escombraries d'un contenidor poden triplicar-se per culpa del deficient estat de la maquinària. A tot plegat cal sumar-hi el risc per a les persones que, diuen, suposa tot plegat. 

Has notat un deteriorament del servei? Participa a la nostra enquesta

La resposta de l'alcalde als treballadors de la brossa

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer ha assegurat a Canal Reus que qualsevol situació que afecti als treballadors cal que ho reclamin a l'empresa. Pel que fa a la situació del nou contracte, el batlle insisteix que els processos legals cal seguir-los al peu de la lletra, com no podia ser d'una altra manera.

Mobilitzacions si no es troba una solució

Si finalment cal canviar el plec de clàusules del contracte el procés de selecció d'una nova empresa podria allargar-se fins a final d'any. Els treballadors no estan disposats a acceptar-ho i asseguren, de forma contundent, que plantejaran mobilitzacions si abans d'acabar el mes de febrer no tenen explicacions per part de l'Ajuntament i de l'empresa. 

Ángel Martín de Sande, secretari general de Sanjeament Urbà de la UGT a Tarragona, exigeix "una reunió amb l'alcalde, Carles Pellicer, i també amb l'empresa actual, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC)". 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades