Back to top

Nou moviment veïnal per fer front al Mercadona de la Sedera

Els veïns de la zona de la Sedera s'estan mobilitzant per fer front a la possibilitat que Mercadona instal·li un dels seus establiments als terrenys de l'antic edifici tèxtil. Segons els residents, un supermercat d'aquestes característiques causaria un impacte mediambiental a la zona, afectaria el comerç del barri i a l'estètica del passeig Misericòrdia, un indret que reiteren com un símbol identitari reusenc.
Nou col·lectiu per fer front al Mercadona de la Sedera

La polèmica sobre els terrenys de l'antiga Sedera segueix. La possibilitat que Mercadona instal·li un nou establiment en aquest solar provoca controvèrsia d'opinions entre els veïns de la zona. Actualment s'està gestant un col·lectiu de residents amb la intenció de fer front a la possibilitat que el passeig Misericòrdia aculli un supermercat. La intenció és formar una plataforma transversal on tothom hi pugui participar, ja sigui formant part d'alguna comunitat de veïns o particulars de la zona.

Jordi Pouget és veí de la zona i explica que a ell "sóc veí afectat de tot el que passa al passeig Misericòrdia, un passeig que és de tots els reusencs, no és de cap Associació de veïns, és de les persones. Tenim una plataforma que va d'avall en amunt i ens anem reunint. Pot venir tothom qui ho vulgui i intentarem dir un no rotund al Mercadona".

Tot i que el col·lectiu encara no està format com a tal, la intenció és agrupar el màxim de gent possible per ficar-se d'acord en possibles opcions de com es podrien utilitzar aquests terrenys. El que tenen clar és que no volen cap negoci que causi un impacte estètic i mediambiental al passeig ni que afecti el petit comerç de la zona.

Valentín Rodríguez és president Associació Veïnal Mas Vilanova i explica que "pensem que la planificació de ciutat ha d'estar al servei dels ciutadans, que la planificació comercial ha d'estar també al petit comerç de barri i pensem que s'ha de fer una planificació urbanística que respecti l'entorn, que sigui sostenible i que a més a més tingui en consideració les condicions especials que té el passeig. El passeig és un patrimoni de la ciutat on s'hi celebren esdeveniments culturals, on la gent ve a passejar, a fer esport i és un dels pocs passejos que queden a la ciutat".

Els veïns han convocat una reunió el proper 18 de juny a les 20h de la tarda a la plaça de l'antic velòdrom per explicar la iniciativa a tothom que hi vulgui assistir i aglutinar el màxim de gent possible.

Notícies relacionades