Back to top

El nou projecte de l'Escola de Música arrenca amb el canvi de les bonificacions

La decisió de l'equip de govern ha suscitat crítiques per part dels partits a l'oposició, que han assegurat que la mesura reduirà l'accés als ajuts. D'altra banda, s'ha formalitzat la divisió del grup de Ciutadans, en un debat tens i dramàtic
Un instant de la sessió plenària d'ahir a Cambrils

L'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, de 569 euros, és el nou llindar màxim a partir del qual les famílies d'alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils podran demanar bonificacions per al pròxim curs. Així ho ha aprovat el ple de l'Ajuntament, amb l'únic vot favorable de l'equip de govern. D'aquesta manera, amb el nou règim d'ajuts es bonificarà el 75% de l'ensenyament a les unitats familiars amb uns ingressos iguals o inferiors d'aquests 569 euros mensuals. Al curs 2015-2016 aquest llindar mínim era de 961,81 euros al mes per una unitat d'un adult i un infant.

En el cas de les llars que perceben uns ingressos superiors a aquest indicador en un 75%, podran optar a un ajut del 25% del curs. El nou règim exclou tots aquells nuclis familiars que es trobin en possessió d'un valor cadastral de 66.245 euros o més.

Una decisió que el govern ha admès com a difícil però que justifica amb la voluntat de beneficiar les famílies més vulnerables. "Hem orientat les bonificacions per arribar a aquelles famílies que no s'ho podien permetre", ha remarcat el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils, Alejandro Garcia.

Els grups de l'oposició, en canvi, han criticat aquestes noves bases i les han qualificat de "perverses", en el cas de l'Assemblea de Cambrils. "Això és dir a la població que es queda fora de les bonificacions perquè tenen un privilegi que és tenir una llar", ha assenyalat el portaveu de l'Assemblea, Iván Sanz.

Per part del PP, el seu portaveu, David Chatelain, ha afirmat haver constatat "que una gran majoria de pares tampoc considera adient el canvi i s'està plantejant que els seus fills abandonin l'Escola de Música". Ciutadans, en paraules del seu portaveu, Imanol Rico, s'ha limitat ha insistir que l'equip de govern "no comptava abans amb el suport dels pares", i el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, ha reiterat que "no es pot portar endavant un tema tan important amb la no participació de l'oposició i amb pares que no han estat d'acord".

Tot i això la part més dramàtica i tensa l'han protagonitzat el ja reduït grup de Ciutadans i l'ara regidora no adscrita, Encarni Bello, que han intercanviat acusacions i retrets al llarg de la sessió. Bello ha assegurat haver patit maltractament psicològic per part dels seus excompanys, mentre que Rico l'ha acusat de trànsfuga i li ha demanat l'acta.