Back to top

Nou rècord d'índex de rebrot a Reus: 1.215 punts

La ciutat duplica les xifres del Camp de Tarragona i Catalunya. Tot i que l'UCI del Sant Joan continua amb xifres relativament baixes, es vol frenar aquest increment tant significatiu de casos. El govern ja estudia el toc de queda a tot el país.

Reus continua batent tots els rècords acumulats dia rere dia. A la capital del Baix Camp, aquest divendres, i segons les dades del departament de Salut, l'índex de rebrot ha tornat a incrementar significativament. En només 24 hores ha pujat 171 punts, el que situa aquest índex en 1.215, que és més del doble que la setmana anterior, quan les xifres es trobaven en 541, i que també representa més del doble de la mitjana del Camp de Tarragona, on després de pujar 91 punts, se superen els 650 punts d'índex de risc de rebrot. 

Una setmana negra

Les dades a Reus continuen incrementant després d'una setmana on les xifres s'han multiplicat arreu, però especialment a la capital del Baix Camp. Dilluns arrancavem setmana amb un risc de rebrot de 641 punts, molt per sobre de la mitjana catalana que és de 438. Però a partir de dimarts l'increment d'aquest índex ha estat exponencial: El risc de rebrot, dimarts, pujava en 115 punts i s'enfilava fins als 865.

Però dimecres, encara continuava enfilant-se i fregava ja els mil punts. Dijous es van superar arribant fins als 1.044. La xifra més elevada s'ha registrat aquest divendres, amb 1.215, i cap diagnòstic augura que aquest cap de setmana les xifres es puguin frenar. 

El toc de queda, a tocar

Tot plegat forma part dels plantejaments del govern català, que fa una setmana alertava que els propers dies s'esperaven increments importants del nombre de casos arreu de Catalunya. De fet, per això es van tancar bars i restaurants i per això mateix, també, s'està estudiant l'aplicació al país del toc de queda.

Aquest divendres, Alba Vergés, la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que en cas d'aplicar-se aquesta mesura es faria sense necessitat de demanar l'estat d'alarma al govern central. 


kia

 

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades