Back to top

El nou reglament de participació aviat veurà la llum

L'Ajuntament de Reus està preparant un nou reglament de participació ciutadana. El projecte vol englobar diversos mecanismes per tal que la ciutadania pugui dir la seva sobre la gestió ciutadana. El nou text gairebé està en procés de negociació entre l'equip de Govern i l'oposició.
El nou reglament de participació aviat veurà la llum

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència està preparant un nou reglament de participació ciutadana. En el text es proposen nous instruments de participació com la realització de processos participatius, la participació en plens municipals i Comissions Informatives, així com, entre altres propostes, la celebració de consultes ciutadanes. Per altra banda el nou text vol tenir en compte 3 grans principis bàsics: oferir el màxim de canals possibles per fer efectiva aquesta participació, que el ciutadà tingui garanties que les seves propostes seran escoltades, i per últim tenir en compte la realitat de la ciutat.

La regidora de Participació, Montserrat Flores ha explicat que "la ciutadania, en funció de les seves característiques personals, tingui un mitjà per poder fer les seves aportacions".

El projecte enfila pròximament la fase de negociació entre el Govern municipal i els grups de l'oposició que ha de permetre completar l'elaboració del text. Aquest nou reglament servirà per actualitzar l'anterior, de l'any 1986.

Flores ha afegit que "L'any 86 Reus era molt diferent les demandes de la societat també eren molt diferents. Els canvis polítics que estem vivint actualment al nostre país fa que la gent sigui més activa i tingui més ganes de dir allò que vol dir".

El nou reglament parteix de les aportacions que va fer la ciutadania durant el procés participatiu portat a terme ara fa dos anys. Es preveu que el text pugui ser aprovat en uns mesos.

Paraules clau:

Notícies relacionades