Back to top

Nous horaris comercials per les jornades de la Galera

Es tracta d'un pla pilot que podria ser l'antesala a reformar l'horari comercial en temporada baixa. L'anunci s'ha fet durant la presentació de la catorzena edició de les jornades gastronòmiques de la Galera, les quals se celebraran entre el 2 i el 25 de febrer i hi participaran una trentena d'establiments.
Els botiguers de Cambrils canviaran els horaris comercials per les jornades de la Galera

Des de fa un any la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils ha realitzat un estudi que conclou que la majoria de les persones que visiten el municipi ho fan per la restauració i, molts d'ells se'n van sense comprar-hi perquè els establiments estan tancats als migdies. Per això, aprofitant les jornades gastronòmiques de la galera els comerciants engegaran un pla pilot per obrir abans. "Els comerços que s'hi vulguin adherir podran adequar els horaris els dos caps de setmana últims de la Galera" i així, l'obertura dels establiments serà "a les quatre de la tarda i es tancaran més aviat", ha explicat el president de la Unió de Botiguers Enrique Arce. Si aquesta prova funciona, segons Arce, la voluntat és reformar els horaris comercials en temporada baixa.

Aquesta proposta s'ha fet pública durant la presentació de la catorzena edició de les jornades de la Galera, les quals comptaran amb 35 establiments i activitats com tallers familiars i tastos gastronòmics dels productes de proximitat.

L'objectiu, de tot plegat, és seguir fomentant "la competitivitat de tots els sectors del municipi", segons ha asseverat la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils. A més, Ana López ha afirmat que "les jornades gastronòmiques no només tenen un impacte econòmic en el sector primari i el de la restauració sinó que també ajuden a dinamitzar tota la resta d'activitat econòmica del municipi".

I en la mateixa línia s'han posicionat els agents econòmics de la vila. Des del sector de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria han posat de relleu l'ampli ventall de plats "des de les receptes més tradicionals com els arrossos als fideus fins als plats molt més elaborats originals" ha destacat Pep Pellicer membre d'aquesta associació. Per la seva part, Clàudia Masdeu, secretària de la Confraria de Pescadors ha remarcat que "no només volem demostrar el sabor d'aquest producte sinó també ensenyar el seu valor artesanal i de proximitat".

Les jornades comptaran com ja és tradicional amb el concurs promogut per l'Escola d'Hoteleria "De la mar als fogons" i un altre de nou que formarà part d'una nova campanya comercial. Aquesta consisteix en trobar una galera de peluix als aparadors dels establiments i fer-se una foto amb el hastag #Jornadesgalera18. Els participants podran guanyar un premi valorat en 160 euros per gastar en els comerços del municipi.