Back to top

Nova ampliació de l'estat d'alarma

El president del govern espanyol ha anunciat aquest dissabte al migdia que la mesura s'allargarà fins al 26 d'abril. Aquesta propera setmana es traslladarà al Congrés dels Diputats que ho ha d'aprovar.
Estat d'Alarma

Dues setmanes més de confinament. Com a mínim. És el que ha anunciat aquest dissabte al migdia el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una compareixença pública. Sánchez, que en un inici havia demanat al Congrés dels Diputats que l'estat d'alarma es perllongués fins a l'11 d'abril, ara proposarà a la cambra baixa que la fi del confinament es posposi fins al 26 d'abril

És la principal novetat de la compareixença de Sánchez, que ha agraït un cop més als professionals sanitaris la seva tasca i ha aplaudit la resiliència dels ciutadans, fent cas de les instruccions que dóna l'executiu espanyol. 

La mesura haurà de ser validada pel Congrés dels Diputats la propera setmana. Alguns mitjans de comunicació apunten que el plenari podria celebrar-se el dimecres o bé el dijous, festiu a Madrid. De fet, aquesta nova pròrroga de l'estat d'alarma arriba en plena Setmana Santa. De moment, Sánchez ha parlat amb els dirigents dels principals partits a l'oposició al parlament espanyol, Ciutadans i Partit Popular, per aconseguir els suports necessaris i donar una imatge d'unitat davant la crisi pandèmica. 

Aquest diumenge, Sánchez té previst de reunir-se telemàticament amb els presidents de les comunitats autònomes. 

Les dades a Espanya

A tot el territori espanyol, la COVID-19 ha infectat a més de 124.000 persones. Més de 6.500 han hagut d'ingressar a l'UCI en algun moment del procés clínic i s'han registrat 11.744 defuncions segons dades del Ministeri de Sanitat d'aquest dissabte 4 d'abril del 2020. La bona notícia és que la xifra de curats ronda ja els 35.000. 

Notícies relacionades