Back to top

Nova citació als jutjats de Reus per les mobilitzacions postsentència

Aquesta és una de les sis causes obertes contra moviments independentistes que van sortir al carrer a protestar per les detencions d'integrants dels CDR's i la sentència del procés la tardor del 2019.

Continuen les citacions judicials contra desenes de reusencs i reusenques que van participar, d'alguna manera o altra, a les mobilitzacions postsentència de la tardor del 2019. Aquest dimarts, una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes dels jutjats de Reus per donar suport als quatre encausats citats a declarar, en aquest cas, per les mobilitzacions que hi va haver a Reus el 16 d'octubre, davant de la comissaria de la Policia Nacional. Dels quatre, un d'ells, Edgar Fernández, regidor de la CUP a Reus, s'ha negat a declarar.

A tots ells se'ls acusa de desordres públics i desobediència. Critiquen que la Generalitat sigui part de l'acusació particular en aquest procediment. La defensa assegura que no hi ha cap causa delictiva concreta per la qual es pugui jutjar als encausats, de fet, l'advocat Carlos Perdiguero ha declarat que "s'ha fet un relat d'una jornada on s'inclouen tota mena d'activitats que puguin ser susceptibles de criminalització".

Demanen unitat política contra la repressió

Carles Riera, la CUP

La concentració ha comptat amb el suport del diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, que ha demanat al govern català que s'aturi la repressió contra l'independentisme, ja que "és una condició necessària per a la resolució democràtica del conflicte polític de Catalunya i per poder construir un nou cicle d'unitat de les forces que lluitem per la independència".

Sis causes als jutjats de Reus

Les sis causes relacionades amb les mobilitzacions postsentència a Reus i la Jonquera, apleguen un total de 40 investigats, dels quals, una vintena han estat encausats. De moment, només han declarat vuit encausats, pel que quedarà pendent conèixer què passarà amb la resta d'investigats.

Paraules clau:

Notícies relacionades