Back to top

Nova entrega en la polèmica de les banderes a Cambrils

El capítol que fa referència a la guerra de banderes a Cambrils sembla que no s'ha acabat. Després que en repetides ocasions, la formació de Ciutadans al municipi hagi reclamat la presència de la bandera espanyola a la sala de plens, ara un partit de recent creació, Alternativa Mediterránea ha presentat una denúncia al jutjat d'instrucció número 6 de Tarragona i a la Subdelegació del Govern.
ALME

Dejà vu a Cambrils. L'absència de la bandera espanyola a la sala de plens cambrilenca torna a despertar el debat polític. Des del 2015 i fins al moment, majoritàriament formació de Ciutadans qui ha reivindicat la presència de la bandera en aquest lloc d'honor a través d'instàncies i escrits cap a la delegació del govern espanyol a Tarragona, però ara, la polèmica es reobre amb una denúncia interposada per un partit de recent creació: Alternativa Mediterránea. D'aquesta manera, han denunciat a l'alcaldessa Camí Mendoza no només davant el jutjat d'instrucció número 6 de Tarragona sinó també davant la Subdelegació del Govern espanyol. Segons el portaveu i secretari de la formació, Alex Escudero, el fet de presentar la denúncia a aquests dos organismes els dóna més possibilitats perquè s'investigui si la batllessa ha concorregut en algun tipus de delicte. 

Per la seva part, l'Ajuntament es defensa dient que compleix la llei de banderes, ja que la insígnia espanyola oneja a la façana del consistori i es troba en un lloc d'honor, com és el cas del despatx de l'alcaldessa.

Aquesta és una de les accions públiques dutes a terme per part del partit, que es va presentar en una primera instància a les eleccions de 2015. Ara, tenen esperances d'arribar al poder a través dels comicis de 2019. De caire municipalista, la formació es defineix ideològicament de centre, liberal progressista. Escudero afegeix que les etiquetes 'ja els hi posaran els altres'. Actualment, entre militància i simpatitzants, es troben entre vint i quaranta persones. 

En aquests moments, Alternativa Mediterránea només és present a Cambrils, encara que no descarta presentar candidatures municipalistes d'àmbit provincial en altres ciutats properes, com és el cas de Tarragona, Vila-seca o Reus.

Notícies relacionades