Back to top

Nova mobilització de camioners per demanar la gratuïtat en les autopistes

La Federació Empresarial d'Auto-Transport han dut a terme una marxa lenta en diverses carreteres de la província. És la segona vegada que aquest col•lectiu es mobilitza arran de la prohibició que tenen els vehicles pesats de circular per la Nacional 340 i 240. El sector del transport demana una vegada més, la gratuïtat de l'autopista i amenaça en fer una aturada de 24 hores si no es tenen en compte les seves reivindicacions.
Nova mobilització de camioners per demanar la gratuïtat en les autopistes

Coincidint amb l'operació sortida del Pont de la Puríssima, els camioners han tornat a protestar pel que segons diuen, se'ls està tractant indiscriminadament. El sector es veu perjudicat per l'obligació d'entrar a l'autopista després que la Generalitat prohibís la circulació de vehicles pesants per la Nacional 340 i 240. Arran d'aquesta restricció, els camioners demanen poder circular per autopista gratuïtament, o si més no una bonificació igual a la que s'aplica a la resta de l'estat. Unes reivindicacions que ja demanaven en la passada mobilització de l'11 d'octubre.

Joaquim Riudeubes és president Agrupació Discrecional de Mercaderies Completes de la FEAT i explica que "les bonificacions a la resta d'Espanya són de 75% mentre que a nosaltres ens han promès el 50% i per una maniobra d'Abertis el 42% en alguns trams. Ens estan limitant la gratuïtat a l'autopista".

Per altra banda des de la Federació Empresarial d'Auto-Transport critiquen també la manca de diàleg per part de la Generalitat, denunciant que encara no s'ha creat la taula negociadora per tal de debatre i arribar a un acord. El col•lectiu ha anunciat que si no es prenen seriosament les seves reivindicacions, duran a terme una aturada d'aquest tipus de transport a to l'estat espanyol durant 24 hores.

Josep Lluís Aymat, president de la FEAT ha manifestat que "En l'última reunió del Comitè Nacional del Transport es va acordar encetar una negociació urgent per acabar amb la política de desviament a les autopistes o si no es convocarà aturades sectorials".

La mobilització ha derivat en dues marxes lentes, una a Tarragona i una altra a la zona del Baix Penedès. Per altra banda l'associació de Transport de Mercaderies de Lleida s'ha sumat a la protesta amb la iniciativa de reduir la velocitat en qualsevol carretera de Catalunya.

Notícies relacionades