Back to top

Nova mobilització de Xarxa Sud per defensar el territori

La coordinadora d'entitats ecologistes ha reivindicat, una vegada més, la sobirania del territori i a través d'una representació simbòlica ha criticat el que consideren els greuges que s'estàn sobrint com la massificació de parcs eòlics, de pedreres o l'espoli de les oliveres monumentals, entre d'altres.

Xarxa Sud s'ha mobilitzat aquest dijous davant la subdelegació del Govern espanyol a Tarragona. La coordinadora d'entitats ha denunciat les agressions mediambientals al territori a través d'una representació simbòlica del que consideren alguns dels greuges que s'estan sofrint a les comarques tarragonines. La massificació dels parcs eòlics, l'espoli de les oliveres monumentals així com la contaminació a les platges o a la petroquímica són alguns dels temes que han reivindicat.

Aprofitant el període preelectoral, els ecologistes demanen que "els criteris mediambientals passin a primer pla", que no es maltracti el territori i "que la responsabilitat del govern no sigui afavorir un projecte industrial o de negoci sinó afavorir a la salut i benestar de la ciutadania".

Concentració Xarxa Sud. Diversos membres han representat les agresions al territoi a través de troncs, pedres i cartell.
Imatge cedida per Xarxa Sud

També posen de manifest que ara més que mai, hi ha la necessitat de parlar de sobirania sobre el territori posant l'èmfasi en la gestió de les energies renovables. Pots llegir el comunicat de Xarxa Sud aquí.

Paraules clau:

Notícies relacionades