Back to top

Nova picabaralla política a Reus per l'adscripció única

Aquesta setmana ha començat el procés de preinscripció amb vista al pròxim curs. Un grup de famílies han criticat la manca de comunicació al voltant del fet que les escoles tinguin assignades un únic institut.

El que és una eina per lluitar contra la segregació escolar s'ha tornat a convertir en un argument de confrontació política. Ara ha estat una carta d'un grup de famílies de la ciutat adreçada als grups municipals el que ha tornat a fer aflorar el debat. L'adscripció única, que determina que cada escola té l'assignació automàtica d'un institut per als seus alumnes un cop acabin l'etapa curricular, no agrada a tothom, i ara es critica la manca de comunicació per part de l'Ajuntament. 

En plena pandèmia, la Generalitat va decidir tirar pel dret i aplicar l'adscripció única a partir del curs vinent. Això vol dir que el procediment de preinscripció escolar que ha començat aquesta setmana, ve determinat per aquesta mesura. 

QUÈ ÉS L'ADSCRIPCIÓ ÚNICA?

El model que planteja la Generalitat atorgarà un institut a cada centre de primària. De manera que els alumnes, quan ingressin a una escola, tindran assignat ja un centre per a fer la secundària. Actualment, quan un alumne acaba sisè de primària, té diversos centres de referència entre els quals pot escollir.

Oposició de l'oposició

El PSC i la CUP han criticat durament en els darrers anys l'adscripció única, que consideren que no és l'eina definitiva per lluitar contra la segregació escolar present a la ciutat. A més, però, davant les crítiques de les famílies, consideren que l'Ajuntament no ha informat adequadament de què suposa l'adscripció única. 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, assegura que "les decisions al voltant de l'escolarització no es prenen quan comença la preinscripció i fa temps que anem informant a totes les famílies de què suposa l'adscripció única". Assegura també que aquesta és una de les eines que hi ha ara mateix sobre la taula per lluitar contra la segregació escolar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades