Back to top

Noves denúncies per ocupacions, ara, vinculades al tràfic de drogues

Es tracta del barri del Carme, on els veïns han fet públic que hi ha un edifici de dos pisos ocupat des de fa més d'un any. Asseguren que s'hi trafica amb droga. Reclamen que s'hi actuï per tapiar la porta de l'edifici.
Representants veïnals davant l'edifici ocupat

Nou capítol en les ocupacions il·legals a Reus. Després del carrer Joan Coromines ha estat el torn, avui, del carrer de Sant Francesc, al barri del Carme. Els veïns denuncien que hi ha un edifici ocupat des del juny del 2016 i que els seus inquilins provoquen malestar al barri i problemes de convivència i salubritat. Entre altres denúncies, alerten del tràfic de drogues. El president de la Coordinadora Ciutadana i d'Entitats en Defensa del Territori, Josep Machado, ha llegit el comunicat conjunt en el qual s'afirma que 'a més de crear clima de tensió i inseguretat, s'atempta contra la seguretat i la higiene i s'utilitza per fer negoci, venda i tràfic de drogues. Des de l'Ajuntament s'han de prendre mesures urgents i acabar amb la inoperància i la passivitat dels polítics que ens governen; demanem que es respecti la propietat privada'.

Veïns i representants expliquen que els problemes de convivència han estat constants des que es va ocupar l'edifici. Les persones que hi viuen han anat canviant i, actualment, afirmen, hi ha una desena d'ocupes i una quantitat similar, afirmen, de gossos.

'El juny de l'any passat ja estava ocupat' explica Machado, 'ara hi han entrat uns altres, perquè aquí hi van venir els Mossos i el que hi havia no hi devia estar bé i ho han rellogat a uns altres, ells fan pagar el que sigui i a canvi hi fan entrar a uns altres'. La propietària de l'edifici és una entitat bancària, la SAREB, segons algunes fonts i segons els veïns ja ha iniciat els tràmits judicials per expulsar-ne els ocupes. Les entitats asseguren que no es tracta de famílies ni persones en situació de risc social, i és per això que reclamen que s'agilitzi el tràmit i es tapiï la porta d'entrada i les balconeres. Expliquen que no tenen aigua corrent, però que en l'últim intent de connectar-se a la xarxa elèctrica van provocar un incendi al cablejat, un perill que no volen que es repeteixi.

Paraules clau: