Back to top

'O estem preparats o aquí no vindrà ningú'

L'alcalde de Salou, Pere Granados, assegura a Canal Reus que cal agilitzar el pla de vacunació per poder ser competitius aquest estiu en el sector del turisme.

Després que el primer ministre britànic, Boris Johnson, hagi anunciat un pla de desescalada al Regne Unit amb vista els pròxims mesos, els mercats turístics del sud d'Europa ja s'estan fregant les mans... I és que els britànics tenen el pla de vacunació molt avançat, fins al punt que gairebé tenen 20 milions de vacunats (a Catalunya la xifra total de vacunats és de 361.642) i el govern ja ha deixat clar que les restriccions s'aniran aixecant des d'ara i fins l'estiu. 

Això col·loca el turisme britànic, a hores d'ara, com un autèntic caramel. I la Costa Daurada, que és un dels referents per aquest tipus de mercat, espera poder remuntar un 2020 nefast i superar les previsions actuals del 2021 que ja són prou depriments en la gran majoria de sectors vinculats a l'oci i el turisme. 

Pere Granados i la necessitat de vacunar-nos

Ara bé, hi ha qui considera que les previsions de vacunacions previstes actualment per l'estiu són inassumibles. És el cas de l'alcalde de Salou, Pere Granados, que creu que el ritme de dosis subministrades està sent exageradament lent. Per tot plegat critica que els governs espanyol i català no estan fent tot el que cal per garantir l'arribada de les vacunes al territori. Demana un pla massiu de vacunació que permeti reobrir establiments hotelers amb total seguretat i reactivar una economia que, en molts casos, està al límit. 

Paraules clau:

Notícies relacionades