Back to top

Obert el termini d'ajuts a les empreses afectades per la Covid-19

Amb la tramitació d'aquests ajuts es pretén pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19

L’Ajuntament de Reus ha obert avui, 16 de setembre, el termini per presentar les sol·licituds de les subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 en les empreses i autònoms de la ciutat. Aquest programa d’ajuts consta de dues línies amb un import total de 400.000 euros, ampliable a 500.000. Les dues línies es corresponen als ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la Covid-19 i ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector.

Aquest és un dels dos programes d’ajuts impulsats per la Regidoria d’Empresa i Ocupació per a la dinamització del sector empresarial de Reus, finançats a través de línies pròpies de la regidoria i del Pla per a la Reactivació Econòmica i Social. L’altre programa, que ja va obrir convocatòria per a la presentació de sol·licituds el passat 13 de setembre, està destinat al suport a l’emprenedoria i a la creació d’empreses. Cal recordar que aquest programa dóna continuïtat a les línies de subvencions que l’Ajuntament convoca des de 2017; i està dotat amb 60.000 euros.

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha impulsat les subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 per donar suport a les PIMES i autònoms de Reus que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma. Per optar a les subvencions caldrà complir amb els requisits establerts a les bases, entre els quals cal ser titular d’una activitat econòmica o negoci ubicat a la ciutat de Reus; tenir un màxim de 10 treballadors; haver reprès l’activitat econòmica; i no haver reduït el nombre de treballadors que es tenia abans d’haver de tancar.

En el cas d’optar a la línia d’ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat, la quantia de la subvenció variarà entre els 1.000 i els 1.500 euros. En el cas dels ajuts per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector, l’import màxim a rebre és de 500 euros.

Al web Reus.cat s’ha creat un apartat específic on es pot consultar tota la informació relativa a aquesta convocatòria (https://www.reus.cat/coronavirus/reactivemreus/pimesiautonoms). El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 2 d’octubre tot i que és possible que es prorrogui.

Paraules clau:

Notícies relacionades