Back to top

Olga Pes presenta nou disc al Keyboard Jazz Lounge

La compositora Olga Pes uneix l’esperit del jazz europeu amb el seu pop folck amb missatge conscient en el seu darrer treball ‘Transit’. Després d’estrenar-lo al festival ‘#Tarragonajazz’, el passat gener, ara arriba a Reus, al Keyboard Jazz Lounge. El concert tindrà lloc aquest diumenge 25 de març a les 20.30h.
Olga Pes presenta nou disc al Keyboard Jazz Lounge.

Compartir un missatge universal. Aquesta és la premissa que marca ‘Transit’, el nou treball de la compositora Olga Pes. Arriba sense deixar la petjada folky que fa anys que la caracteritza, però recuperant l’estil sonor més cosmopolita, basat en les influències del jazz europeu i obrint-se pas a la improvisació melòdica. Es podrà gaudir del nou disc aquest diumenge 25 de març a les 20.30h al Keyboard Jazz Lounge.
 
De fet, ‘Transit’ neix a partir del seu anterior treball, ‘Buenestado’ (2015). En els dos darrers anys, Olga Pes ha portat una obra que ha aprofundit en les seves arrels i en la recerca de la pau en reconciliar-s’hi. Tot això, però, ho ha fet de concert en concert, a les cases dels seus amfitrions. En una de les actuacions va viatjar fins a la llar d’una família alemanya i va aprofitar l’ocasió per crear el tema ‘Liebe’. Precisament, aquesta composició va ser la que va inspirar la temàtica del nou disc. ‘Trànsit’ és la lliçó que n'extreu d’aquesta experiència amb un missatge universal, que s’allunya de preocupacions tan individuals i s’obre a temes més generals com la por o l’amor.

En aquest sentit, una de les maneres per poder ‘transitar’ en l’espai sonor ha estat combinar l’anglès, l’alemany al costat de les seves llengües natals, el català i el castellà. Fins i tot, ha creat un tema en noruec. Tot plegat és possible gràcies a la conjunció musical del violoncelista Alexis Lanza, el baterista Fernando García-Ramos i Olga Pes a la guitarra i veu.