Back to top

Oncologia Radioteràpica de Reus reclama la reobertura de l'accelerador

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'hospital Sant Joan de Reus reclama a la direcció del centre la reobertura total de l'accelerador lineal, el qual va ser tancat temporalment des del passat 16 de juny.
Oncologia Radioteràpica de l'hospital de Reus reclama la reobertura de l'accelerador

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus reclama a la direcció del centre la reobertura total de l'accelerador lineal. Es tracta d'una màquina clau per al tractament del càncer, la qual va ser tancada, temporalment, des del passat 16 de juny per motius "organitzatius". 

Els professionals denuncien que "són professionals sanitaris, no polítics", motiu pel qual "mai poden justificar la manca de mitjans". La previsió era reobrir-ho el pròxim 30 de setembre, tot i que l'hospital va assegurar que si es necessitava, s'obriria immediatament. I és que, malgrat comptar amb dos acceleradors oberts, aquest matí, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha hagut d'obrir l'accelerador durant tres hores, per tal de fer front a la demanda de pacients. 

Una mesura que ha comportat que s'hagin de sobrecarregar les llistes, amb la quan cosa hi ha "menys temps previst per al pacient i el descans del tècnic". Per aquest motiu, els professionals denuncien que es tracta d'un "servei que no es pot fer amb presses", ja que han de ser molt precisos per tal de no irradiar cèl·lules sanes. 

A més, l'hospital també ha acomiadat un dels tècnics. Un fet que també critiquen, assegurant que la qualitat assistencial ha empitjorat des de que es va tancar temporalment un dels acceleradors i compten amb un especialista menys. 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades