Back to top

El pacte de govern a Mont-roig perilla per la resposta als fets de l'1-O

Enmig d'una sessió plenària abarrotada amb més de 200 persones, el primer Tinent d'alcalde va acceptar el suggeriment de parlar amb PDeCAT i Esquerra per a conformar nou pacte de govern, després que l'alcalde decidís no acudir a l'Institut on la benemèrita va entrar. Durant el ple els assistents van demanar al batlle que dimiteixi.
Un instant del ple extraordinari

Mont-roig del Camp continua ampliant el seu relat històric i particular d'aquest dies. I es que més de 200 persones han omplert el saló de plens aquest 2 d'octubre, en una sessió extraordinària convocada per l'equip de govern i que ha acabat amb l'aprovació d'un manifest que condemna la càrrega de la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum i amb el compromís a emprendre accions legals al respecte.

Un manifest que no ha agradat als assistents que han recriminat a l'alcalde que no acudís al centre de votació quan va saber que la benemèrita hi estava actuant. "Vaig valorar l'opció de pujar a Mont-roig i vaig decidir que la meva presència, potser, no era benvinguda", ha explicat l'alcalde de Mont-roig del Camp, Francisco Morancho.

Demanen la dimissió de l'alclade

Les paraules del batlle tan sols han alterat encara més l'auditori. El rèdit polític el van buscar els grups d'Esquerra Republicana i PDeCAT, que han votat en contra del manifest i han demanat la dimissió de Morancho, del regidor de Seguretat Ciutadana i del cap de la policia local, fet que ha acabat de crispar l'ambient.

Just en aquest moment, els dos partits independentistes han fet una crida a la resta de regidors del ple per tal de formar un nou pacte de govern. "Quedem oberts a la resta de regidors per formar un nou equip de govern que estigui al costat de la gent i a l'alçada de les circumstàncies", ha manifestat el portaveu de PDeCAT a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Francisco Chamizo.

"Quedem oberts a la resta de regidors per formar un nou equip de govern que estigui al costat de la gent i a l'alçada de les circumstàncies"

Una porta que el primer Tinent d'alcalde i portaveu del grup d'Ara, ha assegurat que estudiarà. El mateix primer Tinent d'alcalde que, minuts abans, havia obert l'opció de la via de la violència en cas d'una nova actuació policial. "És evident que podem parlar del que plantegen PDeCAT i Esquerra", ha assegurat el primer Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Ferran Pellicer, entre crits i aplaudiments.

Per la seva part, el portaveu de la Federació d'Independents, Josep Maria Aragonès, ha retret a Chamizo que ara vulgui ser alcalde i que, en canvi, ho descartés després de les eleccions municipals del 2015. "Tu ens vas dir als regidors d'Ara i a mi que no en volies saber res, o sigui que ara t'esperes a les eleccions", ha reiterat.

El ple ha acabat amb els més de 200 veïns cantant 'Els segadors' i concentrant-se a la porta de l'edifici, mentre escridassaven alguns dels regidors del consistori. 

Paraules clau:

Notícies relacionades