Back to top

El Paisatge dels Genis proposa 10 paisatges seguint les passes de Gaudí, Miró, Casals i Picasso

La nova proposta de turisme de benestar es complementa amb paisatges de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan i s’adreça al mercat local i de proximitat.

La ruta del Paisatge dels Genis proposa descobrir 10 paisatges de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan, en els quals els artistes universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso hi recuperaven la salut i l’esperit.

Amb el lema “Hi ha paisatges que curen. Hi ha paisatges que inspiren, i no són gaire lluny”, a partir d’un missatge basat en el paisatge com a font d’inspiració i benestar, la campanya busca el paral·lelisme amb els genis.

Els 10 paisatges seleccionats

Els paisatges seleccionats de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, al sud de Catalunya, van servir a aquests quatre genis universals per recuperar les forces, l’ànim i la salut, i ara aquests espais oberts, naturals i culturals es proposen al mercat local i de proximitat per gaudir-ne quan la situació per la Covid permeti reprendre els desplaçaments i els viatges.

El violoncel·lista Pau Casals tenia una vida frenètica que, de tant en tant, requeria d’una pausa i un bon refugi que ell només trobava al Vendrell, el seu poble.

La muntanya de Santa Bàrbara és un dels paisatges picassians per excel·lència d’Horta de Sant Joan, la porta d’entrada a un paisatge natural que va canviar la vida a Picasso, qui va dir en una ocasió: “Les meves emocions més pures les vaig experimentar a un gran bosc d’Espanya quan, als setze anys, m’hi vaig retirar a pintar”.

El centre urbà de Reus és on Antoni Gaudí es va fer gran i va modelar la seva complexa personalitat, “l'originalitat consisteix en tornar a l’origen”, acostumava a dir.

El 1911, Joan Miró es va instal·lar al Mas Miró de Mont-roig per recuperar la salut després de patir una depressió i des de llavors hi va passar gairebé invariablement tots els estius de la seva vida, esdevenint un dels referents fonamentals de la seva obra.

genis

Turisme gastronòmic amb 'La Cuina dels Genis'

D’altra banda, aquest Nadal i dins la proposta de turisme gastronòmic La Cuina dels Genis, que forma part de la ruta del Paisatge dels Genis, es posarà en marxa la campanya “Aquest Nadal regala temps, regala moments” amb experiències entorn a productes agroalimentaris propis del territori.

Inclou l’opció de regalar bons per gaudir de la visita guiada de la ruta del vermut de Reus, un taller del xató vendrellenc, un taller de pintura comestible a Horta de Sant Joan, tastos de vi de la DO Terra Alta i la DO Penedès, un tast d’oli d’oliva verge extra amb DO Terra Alta i la degustació de la clotxa a Horta de Sant Joan.

També compta amb menús genials inspirants en Gaudí, Miró, Casals i Picasso elaborats pels cuiners dels restaurants Miralles a Horta de Sant Joan, Més que Tapes a Reus i el restaurant de l’Ermita a Mont-roig del Camp – Miami

Paraules clau:

Notícies relacionades