Back to top

El paper dels sindicats en el context postelectoral

Les concentracions d'aquest 1 de maig han estat marcades pel context postelectoral estatal. Durant la jornada del Treballador, fan una crida a la posada en marxa de polítiques socials que millorin la situació laboral del país.
sindicats

Tot apunta que la formació d'un nou govern estatal va per llarg. Una realitat que ha coincidit amb la celebració de l'1 de maig i que els sindicats, tant els majoritaris com els minoritaris, veuen com una oportunitat per intentar canviar certes polítiques. UGT i Comissions Obreres apunten a la necessitat d'apostar pels serveis públics.

Des dels sindicats més petits no només reivindiquen aquest canvi de guió, sinó també el canvi d'organització entre treballadors. A la vegada, es mostren crítics envers el sindicalisme majoritari i situen la seva acció al carrer.

Tant un tipus de sindicalisme com altre han tret pit de la mobilització ciutadana, que ha aconseguit treure al carrer més d'un miler de persones al matí i mig miler a la tarda, totes elles, per demanar una millora de les condicions laborals del conjunt de professionals del país. 

Notícies relacionades