Back to top

El Parc de Bombers de Cambrils, tres mesos sense paret

Han passat tres mesos des del moment en què una paret va caure al Parc de Bombers de Cambrils. Des de llavors, l'estat de l'equipament no ha variat. Una situació que complica la feina als bombers i se suma a la problemàtica global de manca d'efectius que té el cos a tot Catalunya.
bombers

Són mínimes les diferències entre l'octubre de 2018 i el gener de 2019 al Parc de Bombers de Cambrils. La passada tardor, es registrava un ensurt important: la paret de la zona sud es va desprendre de cop, afortunadament sense provocar danys personals. Els danys materials però, encara s'arrosseguen fins a dia d'avui a l'hangar de l'equipament. Des del cos de Bombers, s'apunta que els tràmits per solucionar la situació estan en marxa segons explica el cap de regió d'Emergències de Tarragona, Albert Ventosa. D'altra banda, en el marc d'una revisió pericial, s'ha valorat l'estat total del parc. Per aquest motiu, es buscarà una solució que asseguri al 100% la seguretat de l'equipament. 

Des del sindicat UGT es mostren comprensius amb la burocràcia que impliquen els tràmits de l'asseguradora i celebren que sigui aquesta la qui assumeixi els costos. Paral·lelament, el Parc de Bombers de Cambrils no s'escapa del context de protestes del cos. Recentment, en el cas del municipi costaner, s'ha aprovat reduir els efectius de serveis mínims de contingència, passant de quatre a tres bombers. Jose María Naranjo apunta que una de les lluites sindicals es concentraven en la reivindicació de les quatre places de serveis mínims. A més, s'ha decidit que aquest és un dels parcs que s'haurà de mantenir obert. Aquest és un acord que caducarà el 15 de febrer.

Notícies relacionades