Back to top

El Parc Samà supera els 50.000 visitants en temporada alta

El jardí històric de Cambrils, que ha estat reconegut amb el premi Traveller’s Choice 2021 de Tripadvisor, espera tancar 2021 al voltant dels 90.000 visitants

Durant els últims tres mesos, de juliol a setembre, el Parc Samà ha rebut un total de 51.149 visitants, el que significa un 28% més que en l'estiu de 2020, però el 13% menys que el 2019. Les previsions per a tot el 2021 apunten que el jardí històric de Cambrils pugui assolir la barrera dels 90.000 visitants, aproximadament un 30% més que el 2020, tot i que encara lluny del 2019 (-19%).

"Gràcies a la naturalesa que alberga, al Parc Samà és un espai per visitar en qualsevol època de l'any; la cromàtica excepcional de la tardor, unida a la brama de les daines a l'octubre-novembre o l'observació dels primers exemplars nascuts de tortuga mediterrània, són motius més que suficients per trobar un matí o una tarda i venir a gaudir", exposa la directora, Marketa Stverakova.

Halloween i Nadal 

Per aconseguir aquest objectiu, el Parc Samà mantindrà les seves portes obertes pràcticament cada dia que resten de l'any. En aquest mes d'octubre els visitants poden gaudir sense cap cost addicional dels decorats de Halloween, amb un sopar de vampirs al celler o una cova sinistra d'animals que sorgeixen del subsol del parc. D'altra banda, la direcció també ha iniciat gestions per poder celebrar del 17 de desembre al 5 de gener la segona edició de Christmas Garden & Market, amb il·luminació, decoració, música i activitats per crear un agradable ambient nadalenc.

Auge del turisme de proximitat

En l'anàlisi més detallada del balanç de la temporada alta, agost destaca com el mes amb major recuperació de visitants. Els resultats de juliol i setembre han estat pitjors, bàsicament perquè encara el públic estranger no ha arribat a la Costa Daurada en xifres comparables als anys previs a la pandèmia.

Segons enquestes i estadístiques pròpies, el 71% dels visitants han estat nacionals: el 37% amb origen a la província de Barcelona, ​​15% a Tarragona i 15% a Girona. Entre les Comunitats que formen el corredor de l'Ebre, un altre dels mercats estratègics a Cambrils, ha destacat l'afluència de visitants d'Aragó, Navarra, País Basc i Cantàbria. Del 29% d'estrangers que van visitar el parc, el 47% procedien de França, el 21% d'Alemanya, i el 15% de Benelux i Suïssa.
 
De la totalitat dels visitants, el 21% van ser excursionistes d'un dia, mentre que el 79% restant es va allotjar principalment a Cambrils (28%), l'Hospitalet de l'Infant (16%), Salou (14%), i Vila-seca (11%). Pel que fa a l'allotjament, un 28% va pernoctar en apartament turístic, el 21% en càmping, el 18% en hotel i el 12% en segona residència. Per composició de grup, el 45% van visitar el parc en família amb nens, el 33% en parella i el 22% restant en grups d'amics.

Premi Traveller 's Choice de Tripadvisor

La temporada alta 2021 reflecteix un major ús d'eines digitals en la planificació de la visita. En aquest sentit, el 39% dels visitants ha descobert el parc a internet, i d'ells més del 20% va reservar la visita amb antelació adquirint l'entrada en línia. Com a fruit d'aquesta tendència creixent, al Parc Samà ha estat reconegut amb el premi Traveller’s Choice 2021 de Tripadvisor (abans conegut com a Certificat d'Excel·lència) en la categoria de jardins. Aquest assoliment reconeix als llocs turístics que han rebut ressenyes positives a Tripadvisor durant els últims 12 mesos. Tot i el repte que va suposar l'any passat per al turisme, el parc ha sabut captivar als seus visitants i s'ha posicionat entre el 10% de les atraccions millor valorades del món en la seva tipologia.

Paraules clau:

Notícies relacionades