Back to top

Parelles lingüístiques que superen fins i tot l'epidèmia

El Consorci de Normalització Lingüística aposta per portar el Voluntariat per la Llengua al format digital.

Les parelles lingüístiques s'han hagut d'adaptar a la nova realitat que ha portat la pandèmia. Des del Consorci de Normalització Lingüística s'ha apostat per la comunicació a través de les noves tecnologies, però els vincles creats gràcies al programa es mantenen, siguin quines siguin les circumstàncies globals. De fet, malgrat l'epidèmia del coronavirus, el contacte entre els participants es manté al llarg dels anys.

En són un exemple la Mireia Artís i la Isabel Gaidor, una parella que es va conèixer ara fa cinc anys. La Mireia, de Gratallops, ha estat parella de diverses persones, que li han aportat experiències variades, com per exemple en Benji, un noi italià, o la Isabel, d'Equador. En el cas de la Isabel, una noia equatoriana, aprendre català era una de les prioritats que tenia en ment. Més enllà de la relació que s'estableix gràcies al programa, l'estima supera fins i tot la pandèmia, com explica Artís, qui detalla com el Benji li va oferir ajuda durant el confinament per evitar que ella hagués de sortir de casa. Una relació que s'explica així d'intensa pel fet de crear-se en un poble petit, on les xarxes socials són més estretes.

Davant l'epidèmia del coronavirus però, el Consorci per la Normalització Lingüística ha adaptat el programa de Voluntariat per la Llengua per travessar fronteres i alhora, respectar les mesures per combatre la Covid-19. Per això, les videotrucades s'han convertit en una eina indispensable per seguir endavant amb aquest projecte. 
 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades