Back to top

El Passeig Nord de Reus haurà d'esperar

El calendari urbanístic ha aturat el projecte, que ja fa anys que és sobre la taula.

Des de fa anys que un dels objectius de l'Ajuntament de Reus és lligar la carretera de Montblanc amb la de Castellvell donant una continuïtat a les corones exteriors de la ciutat. D'aquesta manera s'alleugeraria el trànsit rodat a l'avinguda 11 de setembre i sobretot a la rotonda de Mas Mayner, que amb el nou supermercat ha incrementat notablement la densitat de vehicles.

Mapa Passeig Nord Reus

Per a tal efecte es va proposar allargar el passeig nord i donar-li continuïtat natural. La zona és una pastilla urbanística atractiva per a futurs inversors que vulguin desenvolupar projectes immobiliaris i de fet serien ells els que haurien de construir la via. Amb tot, el calendari urbanístic que es requereix, però, aquest projecte acabarà posposant-se, com a mínim, fins al proper mandat. 
 
El govern té redactat el projecte de com ha de ser aquest traçat i també té clares les opcions de desenvolupament urbanístic de la zona.  Ara falta que s'enllesteixin expropiacions i que l'Agència Catalana de l'Aigua acrediti el pas sobre la riera. De fet, entenent que aquest procés podia allargar-se, l'Ajuntament havia estudiat la possibilitat de construir un pas provisional, però l'ACA no permet que es creuin rieres sense totes les mesures de seguretat adients. 

Paraules clau:

Notícies relacionades