El passeig Prim vibra amb el Trofeu Carlos Ferran de ciclisme

El campionat ha comptat amb la presència d'uns 80 corredors i té com a objectiu portar l'espectacle del ciclisme de pista a un circuit urbà. La prova també és un homenatge pòstum al ciclista Carlos Ferran.
trofeu carlos ferran

Competició i passió per la bicicleta s'ha unit al Passeig Prim de Reus en la celebració del 8è Trofeu Carlos Ferran. Uns 80 ciclistes han participat en aquesta espectacular prova que destaca per la seva velocitat. La competició consta de proves prèvies que eliminen i classifiquen els ciclistes per a les dues competicions finals, una de consolació i la del Trofeu Carlos Ferran. D'aquesta manera, en cada volta del circuit de 1100 metres el primer que arriba passa a la Final A mentre que el darrer es classifica per a la Final B.

L'objectiu és portar l'espectacle del ciclisme de pista a un circuit urbà i alhora retre homenatge al ciclista Carlos Ferran, un dels responsables del retorn d'aquest esport a la ciutat. "En Carlos Ferran va ser fundador de la Unió Ciclista Barri Fortuny, va reiniciar de nou el ciclisme de Reus i va fundar una escola de ciclisme amb més de 100 nens i nenes. D'alguna manera va ser qui va començar a sortir i tornar a portar les curses ciclistes aquí Reus", ha explicat Carles Ferran, director de la cursa i fill de Carlos Ferran.

La prova ciclista també converteix el passeig en una festa. Mentre es desenvolupa la cursa han tingut lloc activitats paral·leles com una exhibició de zumba o una sardinada popular. De cara l'any que ve també està previst incorporar una fira de la bicicleta.