Back to top

Passió per la cervesa artesana

Aigua, malta, llúpol i llevat. Aquests són els ingredients necessaris per elaborar una cervesa, i així ho han posat en pràctica la quinzena de participants al taller de cervesa artesana que s’ha dut a terme al Casal Despertaferro de Reus. L’objectiu del taller és donar les eines i coneixements bàsics per poder elaborar a casa la pròpia cervesa. S’aboca aigua a un recipient i s’escalfa. Aquest és l’inici del procés d’elaboració de la cervesa artesana. Un procés que no és complex però que s’ha de fer amb molta cura i amb condicions òptimes d’higiene. La tria dels ingredients i la passió amb què s’elabora la cervesa són claus per aconseguir un bon producte. Els productors artesans asseguren que la seva cervesa és molt diferent a la d’elaboració industrial perquè ells primen la qualitat per sobre la productivitat, i perquè el seva cervesa és de proximitat, de manera que en controlen totalment l’elaboració i la distribució, i arriba més fresca als consumidors. Treballar de forma artesanal permet buscar diferents sabors, colors o textures a la cervesa. En els darrers anys hi ha hagut un boom de cervesa artesana, i els productors asseguren que com més n’hi hagi millor. El taller, que ha començat a primera hora del matí, s’ha allargat fins a mitja tarda. Els assistents, però, encara hauran d’esperar unes quantes setmanes per poder assaborir la cervesa que han elaborat.