Back to top

El Pavelló Olímpic s'omple d'esportistes reusencs als Premis Esport i Ciutat 2018

Alguns dels reconeixements han lloat la trajectòria de personalitats diverses i han destacat entitats que han defensat la igualtat i els valors ètics en l'esport.
Premis

El Pavelló Olímpic Municipal ha acollit aquest divendres al vespre una nova edició dels Premis Esport i Ciutat 2018. Aquests guardons reconeixen anualment esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. En aquest cas, el jurat ha estat format per un representant del Consell Català de l'Esport, representants de la premsa esportiva i ha comptat amb la presidència del regidor d'Esports Jordi Cervera.

Com a millor esportista absoluta femenina s'ha reconegut la feina de Núria Castan, qui competeix en snowboard, concretament en la modalitat de 'freerider'. Ha assolit la tercera posició final del rànquing de la competició internacional FWQ de la regió d'Europa i Oceania. 

En la categoria masculina, el millor esportista absolut reconegut ha estat Gerard Descarrega, qui repeteix com a millor esportista en aquesta gala. Enguany, l'atleta ha aconseguit tancar la triple corona (Jocs Paralímpics, Mundial i Europeu) en proclamar-se campió d’Europa en les proves de 400 metres llisos i salt de llargada. Així mateix, ha sumat el rècord d’Espanya de 100 metres llisos, els dies finals d’aquesta temporada. 

Els guardons han abastat totes les categories possibles en el camp esportiu. Des dels Premis als Pioners de l'Esport, que han reconegut les trajectòries de Xavier Sirolla i Maria Capdevila fins a distincions a Dirigents i Tècnics de l'Esport, on s'ha destacat els noms d'August Pascual, José M. Cano i Sergio Flor, entre d'altres.

Els Premis Esport i Ciutat 2018 també han fet un reconeixement als grups i entitats que han impulsat accions amb un especial valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l'esport. El Reus Deportiu i el Grup Oliva han estat mereixedors d'aquest premi per les seves iniciatives defensant la promoció de la igualtat i l'Alzheimer, respectivament. En aquesta mateixa línia, també s'ha guardonat el Club Esportiu Costa Daurada i el Club de Futbol Reus Deportiu Genuine per la seva inclusió de persones amb discapacitat.

La cerimònia també ha volgut fer una especial menció a les entitats o institucions que, pels seus actes hagin estat mereixedores d'una distinció excepcional. En aquest cas, les destacades han estat la Unitat de Medicina de l'Esport de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Òptiques Teixidó i Vermuts Miró.

D'altra banda, també s'han atorgat les diferents distincions al 'Millor esportista de la Ciutat de Reus' en les categories femenina i masculina, màster, de promoció i absolut. Uns guardons que han abastat un ampli rang d'edat i de perfils, des del millor esportista Màster masculí Jaume Blanch, de la categoria +75 al Club de Natació Reus Ploms, fins a la jove esportista del Gimnàs Koryo, Estela Andrade, que amb només 14 anys s'ha emportat el premi a la millor esportista de promoció femenina.

 

Gala dels Premis Esport i Ciutat 2018 

Paraules clau: