Back to top

Pellicer assegura que els romanents no sortiran de Reus

L'Ajuntament de Reus ha mostrat el seu desacord amb el nou decret llei del govern espanyol, que permet disposar d'una part dels superàvits dels municipis per fer front als estralls de la covid-19

Mala maror al món local pel nou decret llei del govern espanyol. Després d'arribar a un acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, el govern central va signar ahir el decret que insta els ajuntaments a cedir part del seu superàvit, els romanents de tresoreria, a les arques estatals. 

La decisió, que d'entrada només compta amb el suport socialista, l'abstenció d'Unides Podem i el vot de qualitat del president, ha estat criticada pel consistori reusenc. Aquest considera que el superàvit d'un govern local són els estalvis de la ciutadania

Cambrils no veu amb bons ulls el Reial Decret

El Pla de Reactivació, resistent al decret llei

Per bé que des del consistori destaquen que l'economia de la ciutat està sanejada i enfortida per assumir qualsevol possible escenari, 2 dels 4,5 milions del Pla de Reactivació Econòmica i Social, haurien de venir del fons de romanents. Un fet que, segons assegura la regidora d'Hisenda Mariluz Caballero, no posa en perill la implementació del pla. 

A l'espera que el decret llei rebi el vist-i-plau del Congrés dels Diputats, l'Ajuntament de Reus demana que es rectifiqui la decisió i, mentrestant, estudia totes les fórmules per poder optimitzar els recursos propis. 

Paraules clau:

Notícies relacionades