Back to top

Pellicer demanarà explicacions a la Generalitat per la segona pròrroga de les mesures

En una entrevista a Canal Reus, l'alcalde ha criticat que s'allarguin les restriccions per combatre la pandèmia a la ciutat quan hi ha altres municipis amb pitjors estadístiques i sense cap mesura excepcional.

Carles Pellicer ha assegurat aquest divendres a Canal Reus que demanarà explicacions al departament de Salut després que s'hagi anunciat una pròrroga de set dies més de les mesures excepcionals que s'han aplicat a la ciutat. "Entenc que es fa a Reus per aplanar la corba, ho accepto, però demanarem explicacions perquè la ciutat no pot quedar aturada per tot això", assegura Pellicer. 

Fins a Misericòrdia

Les mesures excepcionals de la Generalitat inclouen la recomanació de no sortir de casa a excepció dels supòsits recollits en un llistat penjat en aquest web. Això inclou anar a treballar, comprar, portar els nens a l'escola cuidar de gent gran o casos de força major entre ben poques excepcions més. També es prohibeixen les trobades i reunions de més de 10 persones i es demana restringir les trobades socials als nuclis de convivència.

Com es gestiona tot plegat al ben mig de la Festa Major de Misericòrdia? Pellicer assegura que "nosaltres no demanem a la població que es quedi a casa" en contra del que diuen des del departament de Salut. De fet, Pellicer assegura que "durant aquest mes de pròrrogues hem fet vida normal" i afegeix que "hem de ser curosos amb les indicacions que donem". Demana equilibri perquè si no "tindrem un problema a la ciutat en un futur". 

Aplaudiments de Salut

I tot plegat l'endemà que des de Salut Pública s'aplaudís l'actitud de la ciutadania de la ciutat. Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de Catalunya, assegura que "la situació a Reus és francament bona" i "han tingut una reacció molt bona perquè el pic de contagis semblava preocupant però el comportament de la ciutadania ha reduït el ritme de contagis". Un gerro d'aigua freda després de quatre setmanes d'esforços. 

Entrevista al Qüestio de Fons

 

Paraules clau:

Notícies relacionades