Back to top

Pellicer només contempla un govern amb ERC i ARA

Tot i que els republicans havien tancat les opcions de pactes postelectorals a Junts per Reus i la CUP, finalment hauran de passar pel sedaç d'ARA Reus si volen entrar al govern. L'alcalde Carles Pellicer continua apel·lant a un consens amb el PSC pels grans temes de ciutat.
Carles Pellicer

En una entrevista a Canal Reus aquest dilluns, el ja investit alcalde Carles Pellicer assegura que governarà els pròxims quatre anys amb ERC i ARA Reus. Sempre ha estat la seva aposta, des de l'endemà de les eleccions del passat 26 de maig, i dos dies després del ple de constitució del nou consistori es manté fidel a la seva coherència. De fet, Pellicer ha estat dels pocs que s'ha mantingut ferm en la seva posició. 

ERC i ARA Reus

Noemí Llauradó, el dia abans de l'acord per investir alcalde Carles Pellicer, va assegurar que el seu partit només contemplava dues opcions: O bé un pacte d'esquerres presidit per ella mateixa; o bé un govern republicà i independentista amb la CUP i Junts per Reus, liderat, en aquest cas, pel candidat de la formació que va guanyar les eleccions, Carles Pellicer. 

En aquest algoritme no hi apareix el partit municipalista de Dani Rubio, ARA Reus. De fet, ambdues formacions han estat bona part de la campanya carregant l'una contra l'altra. Sense anar més lluny, al debat organitzat per Canal Reus, la principal picabaralla la van protagonitzar Rubio i Llauradó al voltant de l'Hospital Sant Joan. 

Sigui com sigui, Llauradó haurà de capitular de nou i asseure's amb ARA Reus si vol formar part d'un govern que Carles Pellicer dóna per tancat. Això sí, les converses entre totes les formacions s'aniran produint durant aquesta setmana, a l'espera que es puguin repartir regidories i carteres en els pròxims dies.

El PSC, l'aliat indignat

L'alcalde també manté la porta oberta, això sí, a un acord pels grans temes de ciutat amb el PSC. Dissabte, durant el ple de constitució del consistori, el seu candidat, Andreu Martín, va carregar durament contra el nou govern que s'albira ja una realitat. Pellicer, però, aposta pel seu famós 'govern de 21 per al segle XXI' i compta amb Martín i els seus sis regidors per intentar consensuar acords estratègics. 

No és naïf assegurar que Martín es pot convertir en una peça clau per desencallar grans infraestructures eternament oblidades, com el Baixador de Bellisens i l'Estació Intermodal al sud de l'Aeroport. De fet, el PSOE governa a l'Estat Espanyol, i Martín es pot convertir en l'eina per obrir portes que fins ara han estat estratègics tancades. 


Mira l'entrevista sencera: