Back to top

Pellicer s'acosta a la segona qüestió de confiança

CUP i PSC votaran en contra dels pressupostos. No confien en l'alcalde ni els agrada, diuen, la manera de fer de l'actual govern. Tampoc es preveu que Cs ni PP donin suport als comptes.
Andreu Martín, portaveu del PSC i Marta Llorens, portaveu de la CUP

Fa 4 dies comptats que el govern municipal va presentar públicament la seva proposta de pressupostos per al 2018. Està previst que dijous dia 25 es portin al plenari per al seu debat i, hores d'ara, dos dels tres grups que poden fer-los realitat ja hi han tancat la porta.

Per una banda, la CUP, que segueix sense confiar en l'equip de govern i tampoc els agrada, expliquen, la manera com treballen o les dinàmiques que afirmen que mantenen en àmbits com la sanitat i les empreses municipals. 'Aquests pressupostos no responen a cap mena de planificació de mandat', etziba Marta Llorens, portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus.

'Ara es veu que aquest govern planifica o dóna un pes als pressupostos fent obres faraòniques que són aquests envasats al buit que ara estan molt de moda com ha estat Reus Capital de la Cultura Catalana, la Ciutat de la Música 2018 o, fins i tot, la ciutat de l'esport del 2019 quan també tenim els Jocs del Mediterrani que tampoc sabrem si es faran o no'.

El PSC també ha anunciat que hi votarà en contra. No els agrada el futur que s'entreveu en l'àmbit sanitari. Per una banda afirmen que el PDeCat no vol ni intentar mantenir la gestió de l'Hospital de Móra. Andreu Martín, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, sentencia que 'hi va haver una votació per tal que Reus mostrés el seu interès per continuar gestionant l'Hospital de Móra'.

'No es va aprovar; només ERC i nosaltres hi vam votar afirmativament, no s'entén de cap de les maneres que el grup municipal de l'alcalde no hi doni suport, és evident que no hi ha voluntat'.

Per altra banda, a més, tampoc els inspira confiança l'actual equip de govern o, almenys, el seu lideratge. 'No estem d'acord amb aquesta manera de governar' sentencia Martín. 'Entenem que aquests pressupostos reflecteixen una ciutat que, any rere any s'està empetitint i que s'està empetitint perquè l'alcalde no està fent el que cal perquè això no passi'.

El Partit Popular no s'ha pronunciat, però tampoc té els regidors suficients per aconseguir que els pressupostos s'aprovin si hi donés suport. Ciutadans explicarà demà el seu posicionament que, amb el bagatge de falta d'acord i de denúncies als jutjats, no es preveu que sigui favorable als comptes. D'aquesta manera l'alcalde, Carles Pellicer, s'acosta al darrer recurs extraordinari que li queda perquè els comptes vegin la llum: la segona qüestió de confiança consecutiva del mandat.

Notícies relacionades