Un penal dubtós priva al Reus de la victòria

El Club de Futbol Reus Deportiu es queda a les portes de sumar tres punts valiosíssims al Molinón. Quan els roig-i-negres ho tenien tot fet gràcies a un gol de Linares, Jesús Olmo ha provocat un penal, molt rigorós, que ha permès a l'Sporting empatar el matx al minut 94 (1-1).
Imatge de l'encontre entre el Real Sporting de Gijón i el CF Reus

FOTOGRAFIA: LaLiga123

El matx d'aquesta Jornada 9 de la Liga123 ha presentat sorpreses en l'alineació de Xavi Bartolo. Tal com va anunciar el tècnic roig-i-negre, l'equip havia de reivindicar-se avui en defensa, i amb Borja Herrera i  Shaq Moore a la banqueta, la titularitat ha estat per Guerrero i Ángel Bastos. De l'habitual 4-2-3-1, el Reus ha ideat una defensa de 5 amb Gonzalo Pereira de central. Carbonell, recuperant-se, a la banqueta.

Una defensa de cinc no permet crear en atac

La primera aproximació del partit l'ha protagonitzat el local Carmona, al minut 7, amb un xut que ha sortit desviat per sobre del travesser. Un minut més tard, Álex Pérez, de volea, ha enviat l'esfèrica per la dreta de la porteria de Badia després d'un llançament de córner. Ho ha provat  també Carmona amb un cop de cap que ha marxat directament a la grada. Un Reus molt ben posicionat en defensa no ha patit en excés amb les primeres aproximacions roig-i-blanques, fins al minut 22.

El mur roig-i-negre ha hagut d'estirar-se per aturar amb la punta dels dits una centrada enverinada d'Álvaro Giménez i tres minuts després, el de Barcelona ha salvat el que hauria estat el primer gol de la tarda enviant a córner una rematada de cap de Djurdjevic, primer, i un tir lliure de Carmona que el 13 ha aturat amb els punys. L'única arribada de tota la primera meitat pel conjunt reusenc ha arribat al minut 39, però Linares ha desaprofitat l'oportunitat engaltant malament una passada de Juan Domínguez.

A falta de dos minuts per entrar al túnel de vestidors el col·legiat ha anul·lat un gol a l'Sporting, ja que Djurdjevic ha fet entrar la pilota amb la mà a la porteria visitant. I el gol psicològic l'ha evitat Badia. Després que el col·legiat xiulés un penal per unes mans inexistents, el roig-i-negre ha permès deixar el marcador immòbil aturant el xut des dels 11 metres de Djurdjevic.

Condemna excessiva a una espenta d'Olmo

A la segona meitat el Reus ha buscat jugar en llarg i ha aconseguit aproximar-se més al perill. Després d'una falta lateral executada per Alfred, Linares ha despenjat la pilota però Pereira ha rematat forçat. Han avisat els roig-i-negres al 65, quan Alfred Planas, ha protagonitzat l'ocasió més clara pels reusencs de tot el matx, però Mariño li ha aturat el xut.

I de tant cridar al llop, que al final s'ha plantat al Molinón. Linares ha donat vida al joc reusenc després d'una assistència de Mario Ortiz. Res ha pogut fer el porter local per aturar la definició del davanter visitant que ha anotat el 0 a 1 a plaer per avançar als de Xavi Bartolo al marcador. El gol roig-i-negre ha enfonsat als asturians que no aconseguien crear una jugada amb cara i ulls per igualar l'encontre. Al 81, un tir de Sousa ha sortit molt desviat per sobre el travesser i Djurdjevic ha intentat batre Badia, sense sort, protagonitzant una altra gran aturada del 13 del Reus, aquest cop, amb el peu. I quan els reusencs ja cantaven victòria, Jesús Olmo ha provocat penal. S'hauria pogut estalviar perfectament el capità l'espenta a Neftali, però ja ho ha pagat prou car veient la pena màxima.  Carmona no ha desaprofitat el regal per posar les taules al marcador (1-1) i privar al Reus de destronar la imbatibilitat al Molinón.

El Reus hauria firmat poder rascar un punt del Molinón abans de disputar-se aquest matx. Ara, els de Xavi Bartolo es resignen a veure com la victòria se'ls hi escapa de les mans a causa de les decisions de Santiago Varón, l'àrbitre. Els reusencs, després de l'empat sumen 9 punts dels 27 possibles. En el proper matx, els roig-i-negres tornaran a l'Estadio de los Juegos Mediterráneos per disputar la tercera ronda de la Copa del Rei davant l'Almería, aquest dijous, 18 d'octubre, a les nou del vespre.