Back to top

El Pessebre de Sorra de La Pineda s'inspira en el fons marí

Les festes de Nadal també arriben a la platja. Des de diumenge al vespre i fins al 6 de gener ja es pot visitar el pessebre de sorra de la platja de la Pineda, a Vila-seca.
Imatge dels tres reis al Pessebre

Tradicions nadalenques a primera línia de mar. La platja de la Pineda ha vist acabada aquest diumenge la construcció del tradicional pessebre de sorra. Amb aquesta edició, Vila-seca ja fa vint anys que aposta per aquesta representació trencadora del naixement.

Ho explica la seva coordinadora, Núria Vallverdú: no és el pessebre que s'espera per tradició, però no hi falten mai els protagonistes de sempre com el caganer, els tres reis mags o el nen Jesús. Aquest any, l'aigua ha estat la temàtica escollida pels artistes i l'escena nadalenca s'ha traslladat al fons del mar.
 

Set escultors de tota Europa han treballat des de dijous per esculpir en una muntanya de 400 tones de sorra la nova edició del pessebre a la platja de la Pineda. L'obra, que ocupa una superfície d'uns 200 metres quadrats, s'ha acabat aquest diumenge i podrà visitar-se fins al 6 de gener al parc del Pinar de Perruquet. Els més curiosos però, ja s'hi han acostat durant el pont per gaudir-ne el procés de creació.
Pessebre inspirat en el fons marí

La representació del naixement va acolir l'any passat prop de 20.000 visites. L'edició d'enguany ja és la vintena i compta amb un pressupost de gairebé 20.000 euros

canalreus a telegram

Paraules clau: