Back to top

Pessimisme dels empresaris de la Cambra davant el sistema de pensions

L'empresariat de la Cambra de Comerç de Reus veu amb pessimisme el futur de les pensions. Així ho conclou l'últim estudi Radar Cambra, corresponent al darrer trimestre del 2017. Per altra banda, en el darrer trimestre, els empresaris enquestats han vist com la xifra de negoci ha augmentat.
Pessimisme dels empresaris de la Cambra davant el sistema de pensions.

Poca confiança i un clar pessimisme cap al sistema públic de pensions. Aquesta és una de les conclusions que s'extreu del darrer estudi Radar Cambra realitzat pel Gabinet Ceres, corresponent al quart trimestre del 2017. L'empresariat enquestat considera que cal canviar el sistema de càlcul i repartiment per garantir la viabilitat de les pensions, així com la necessitat de pujar els sous i generar més llocs de treball per tal que les pensions siguin viables. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha destacat que 'veiem que un 88% dels enquestats veuen entre poc i gens viable l'actual sistema de les pensions'.

Pel que fa a la xifra de negoci, en comparació amb el tercer trimestre del 2017, els enquestats han assegurat que ha augmentat en un 45% dels casos. Aquestes dades, però, no s'han vist directament reflectides en una millor de la confiança per part dels empresaris. Aquesta va lligada a la situació actual. El director tècnic del Gabinet Ceres, Hildebrand Salvat, ha explicat que 'molts dels indicadors de la conjuntura econòmica són positius, l'únic que podríem destacar és aquest canvi de tendència en el qual les expectatives queden a remolc de la situació i veure si pot tenir conseqüències negatives en el futur'.

Fins a un 70% dels enquestats han manifestat que el context polític ha afectat les seves impressions a l'hora de respondre. No obstant això, un 40% ha concretat que aquest no ha estat un factor clau.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades