Back to top

PeTaCa, cantar i aprendre els valors de la vida

Prop de 160 nens i nenes han participat al concert del Petit Taller de Cançons a Reus. El projecte porta a escoles de tot Catalunya aquesta activitat per posar en valor l'educació musical entre els infants. Els alumnes tenen l'oportunitat de cantar en una actuació en directe amb musics professionals.
PeTaCa, cantar i aprendre els valors de la vida

Tant el pati de butaques del Bartrina com el seu escenari plens a vessar. Aquest ha estat l'ambient del teatre reusenc amb motiu del concert del Petit Taller de Cançons, un projecte que s'ha dut a terme per tot Catalunya per donar l'oportunitat als nens i nenes d'actuar en directe amb músics professionals de pop rock. 

David Melgar, compositor musical de PeTaCa ha explicat que "pensem que estem donant l'oportunitat a una coral infantil no professional de formar part d'un espectacle que difícilment podrien accedir-hi si no fos per un projecte d'aquest tipus".

El projecte s'ha dut a terme a Reus amb les corals de 4 centres educatius de la ciutat. En total 160 alumnes de l'Escola Montsant, Rubió i Ors, Alberich i Casas i dels Ganxets. La iniciativa vol posar de manifest la importància de l'educació musical entre la canalla. Arran d'aquests projectes duts a terme a diferents punts de Catalunya s'ha creat un disc anomenat So de Lluna, un treball que a la vegada fomenta valors entre els nens i nenes com per exemple la solidaritat, l'amistat o la felicitat.

Joan Gibert és lletrista del Petit Taller de Cançons i afegeix que "intentem transmetre els valors que creiem que fan falta arribar als més joves de la nostra societat. Valors com compartir, que tot s'ha de fer en equip i que col·laborant entre tots es pot fer un món millor, que crec que és la tasca que tenen encomanada els nens i nenes, fer d'aquest món un lloc millor".

El concert del Bartrina ha estat una actuació única donat que no només s'han cantat les cançons del disc So de Lluna, sinó també d'altres com el tema inèdit "Un Reus màgic".