Back to top

Petits judokes, talent gegant

Mig centenar de nens d'arreu del Baix Camp s'han posat el quimono aquest cap de setmana per participar en la Fase Comarcal de Judo dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Unes trobades que, en aquesta disciplina, opten per deixar enrere la vessant més competitiva i apostar pels valors i la companyonia.
Imatge de la Fase Comarcal de Judo dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

No importa ni guanyar ni perdre l'essencial és passar-s'ho d'allò més bé. El Consell Esportiu del Baix Camp ha organitzat aquest cap de setmana la Fase Comarcal de Judo dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Una trobada que ha omplert el pavelló del Pare Manyanet de petits esportistes disposats a demostrar de què són capaços damunt el tatami. Ho explica la Georgina Larrotcha, tècnica del Consell Esportiu del Baix Camp:

"Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya pretenen fomentar l'esport a tots els nens i nenes de la comarca i ensenyar-los a la vegada a aprendre a conviure amb els adversaris".

Benjamins i alevins han demostrat el seu talent en una competició lúdico-esportiva on s'ha premiat a tots els nens per simple fet d'haver-hi participat. Cada cop són més les AMPES de les escoles que aposten per impartir aquesta disciplina, ja que els valors que s'hi treballen poden ser aplicats també a la vida real. Toni García, tècnic de "Tot Judo Reus" ho aprofundeix:

"L'ordre, el respecte i l'autocontrol és el primer, després desenvolupem altres valors per fer d'aquest esport una disciplina respectuosa".

Trobades com aquesta permeten als nens introduir-se a poc a poc a la vessant competitiva, sense por i sense angoixa. Federar-se és el primer pas si volen algun dia dedicar-se professionalment a aquest esport.