Back to top

Pintors i dibuixants immortalitzen la façana de la Casa Navàs

Més de 40 persones participen al I Concurs de Pintura Ràpida Casa Navàs, una iniciativa que s'emmarca en la campanya "Sigues testimoni, viu el canvi", i que busca immortalitzar l'aspecte actual de la façana abans que comencin les obres de reconstrucció del capcer que va destruir la Guerra Civil.
primer concurs de pintura ràpida de la casa navàs

La concorreguda plaça del Mercadal de Reus ha tingut, avui, un al·licient més. Una quarantena de persones han dibuixat la façana de la Casa Navàs en la convocatòria del I Concurs de Pintura Ràpida que s'ha organitzat des de l'emblemàtic immoble.

Diversitat de tècniques i estils

Participants de totes les edats s'han distribuït per la plaça buscant el punt de vista desitjat per captar la Casa Navàs, i ho han fet utilitzant diverses tècniques artístiques, com pintura a l'oli, aquarel·les, llapis, i fins i tot bolígraf.

Amb poc més de dues hores, les làmines han passat de blanques a tenir mil formes, textures i colors.

Alguns era la primera vegada que pintaven l'edifici de l'arquitecte Domènech i montaner. D''altres l'havien pintat en nombroses ocasions, però fos com fos, avui tot s'ho jugaven a una carta.

El veredicte del jurat

Els participants s'han dividit en tres categories, infantil, juvenil i adults. I des del jurat reconeixen que no ha estat fàcil escollir les millors obres. El primer premi en la categoria infantil ha estat per Olaf Miquel. En la categoria de joves se l'ha endut Sofia Visbmyakova, mentre que el guanyador de la categoria absoluta, la de majors de 16 anys, ha estat en Miquel Bruno, autodidacte però amb molta experiència en concursos de pintura ràpida. S'ha endut un taló de 600 euros.

guanyador al concurs de pintura ràpida d'adults

- Categoria ‘Infants’

  • Primer premi: Olaf Miquel
  • Segon premi: Abril Ferré
  • Tercer premi: Xenia Saumell

- Categoria ‘Joves’

  • Primer premi: Sofia Visbmyakova
  • Segon premi: Olga Miquel
  • Tercer premi: Biel Badia

- Categoria ‘Adults’

  • Primer premi: Miquel Bruno
  • Segon premi: Teresa Muñoz
  • Tercer premi: Myriam Arnol

De moment, i fins el 25 de gener, continua obert el concurs de fotografies per Facebook i Instagram per captar la millor instantània de la joia modernista. Des de la Casa Navàs, però, ja pensen en organitzar algun altre esdeveniment similar de cara a la primavera, quan està previst que finalitzin les obres de reconstrucció del capcer que, originàriament, tenia l'edifici. Les obres han de començar aquest mateix mes de gener.

canalreus a telegram

 

insta

Notícies relacionades