Back to top

El Pla de Mandat de la Diputació obre la porta a la participació

La Diputació de Tarragona articularà l'activitat dels pròxims quatre anys sobre la participació i el desenvolupament sostenible

La presidenta Noemí Llauradó i el vicepresident primer Quim Nin han presentat el Pla de Mandat per als quatre anys que venen. Passarà pel ple aquest dijous, amb la novetat que la Missió de la Diputació entre 2020 i 2023 s'ha elaborat amb la participació dels alcaldes de la província, a través de 10 sessions a les 10 comarques.

La participació es vol fer extensiva a tot el cos de treballadors de la Diputació en els pròxims mesos. L'objectiu és que "les polítiques que es pensen no quedin separades de les que s'apliquen". 

Entre els objectius principals, hi ha el desenvolupament sostenible, tant mediambiental com social i econòmic. En el marc dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030, això ho assumirà la vicepresidència quarta per fer-ne una aplicació transversal. 

Nous reptes per a la Catalunya sud

Quim Nin també ha apuntat que cal treballar per evitar el despoblament del territori, sobretot de municipis petits i de l'interior. Aquest fet, segons el vicepresident primer, passa també per garantir les comunicacions i la transformació digital de la Catalunya sud per vies com la fibra òptica o el govern obert.  

La Diputació també ha assenyalat una revisió del model turístic, que "ha de trobar l'equilibri entre la qualitat i la quantitat". També han anunciat el possible desenvolupament de nous serveis, d'acord amb les noves necessitats. Algunes d'aquestes, fins i tot, ja s'han deixat veure durant la pandèmia com la compra agregada de material sanitari pels municipis. 

Paraules clau:

Notícies relacionades