Back to top

El ple de Mont-roig aprova una moció a favor de l'alliberament dels presos polítics

ERC ha rebut el suport del PdeCat i ha comptat amb tres abstencions de e l'equip de govern municipal.
El ple de Mont-roig aprova una moció a favor de l'alliberament dels presos polítics

El ple de Mont-roig del Camp ha aprovat una moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana per exigir l'alliberament dels exconsellers i líders de les entitats sobiranistes empresonats. Amb la votació d'aquesta moció s'ha escenificat les divergències entre l'equip de govern per qüestions que sobrepassen l'àmbit municipal. El primer tinent alcalde, Ferran Pellicer, d'ARA-VX, ha afirmat que "no hi pot haver ningú empresonat per les seves idees polítiques".

Pel que fa a la regidora de Cultura, Núria Esquius, que forma part del grup mixt i el regidor Vicente Pérez, pertanyent a la força del IMM, han justificat la seva abstenció perquè consideren que són qüestions que van més enllà de la política local per la qual han estat escollits.

En canvi, el seu company de partit Juan Gallardo s'ha posicionat en contra al·legant que "no s'hagués arribat a la situació actual si les forces independentistes no l'haguessin provocat"i ha afegit que "l'independentisme té majoria per governar però no en té per canviar les lleis fonamentals".

I en la mateixa línia s'ha manifestat des del PSC. El socialista Enrique López ha reblat que no "estem d'acord a què cap persona estigui a la presó sense un judici just però quan parlen -ERC- de l'onada repressiva en majúscula ho fan com si representessin a tots els catalans", fet que no compateix López.