Back to top

El ple es recolza en el Festival de Música per alimentar la picabaralla política

Alguns grups de l'oposició han aprofitat per a reobrir el debat sobre el model d'esdeveniment i les conseqüències legals de la detenció de Mas. Arguments als quals l'equip de govern ha respòs amb indignació
Un instant durant la sessió plenària d'aquest juny

L'argumentari polític més feixuc i més mancat de virtuosisme ha estat present en tot moment durant la, injustificablement llarga, sessió plenària d'aquest juny a l'Ajuntament de Cambrils, en què el pes dels darrers successos del Festival Internacional de Música ha alimentat constantment la picabaralla entre alguns dels grups de l'oposició i l'equip de govern.

La confrontació més destacada l'han protagonitzat l'Assemblea de Cambrils, que ha jutjat la responsabilitat política en l'organització del festival, i el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, que ha criticat l'oportunisme del seu oponent. "A vostè li agrada molt fer bandera del que ha passat amb PubliOlimpia i anomenar la relació d'aquest Ajuntament amb la consulto Effial, però no m'agrada que plenari rere plenari posi en dubte la feina dels serveis jurídics d'aquesta casa. Aquí, vull que quedi clar no es fa res fora de la llei", ha increpat Abella al portaveu de l'Assemblea, Iván Sanz, que ha manifestat que "en cap moment posa en dubte la feina dels serveis jurídics, sinó la seva", referint-se al regidor.

Abans d'arribar al Festival Internacional de Música, la polèmica ja l'havia despertat una moció conjunta presentada pels grups de l'Assemblea, PP, Ciutadans i Nou Moviment Ciutadà, demanant l'eliminació del nou criteri per a accedir a les bonificacions de l'Escola de Música, que va aprovar l'equip de govern en el ple anterior.

Els grups de l'oposició han reiterat en l'efecte negatiu de la decisió per a la majoria de la població. "Fixar-se on viuen els ciutadans i el valor d'allà on viuen, creiem que no és el punt clau per a prendre aquesta decisió", ha assenyalat el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein. Mentre tant, el regidor d'Ensenyament, Alejandro Garcia, ha defensat el criteri a través d'uns càlculs tècnics. "Dels 30.000 habitatges censats a Cambrils, 25.500 estan per sota del valor cadastral de 66.245 euros, és a dir, gairebé el 85%", ha remarcat Garcia.

A més d'excloure tots els nuclis familiars que posseeixin un valor cadastral superior als 66.245 euros, les noves bases dels ajuts fixen en 569 euros, l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, el llindar màxim per a què un nucli familiar opti a una beca del 100% del cost de l'ensenyament.

Paraules clau: