Back to top

El Síndic de Greuges registra 402 expedients durant l’any passat

El Síndic també ha fet menció a les atencions i llistes d’espera a l’Hospital
ple de Reus

TEMES MÉS DESTACATS

El Síndic de Greuges de Reus, Pere Pagès, ha presentat les dades de la seva activitat durant l’any 2018. Aquest curs passat, s’han obert un total de 402 expedients per queixes i consultes. Un 33.5% més que l’any anterior, quan n’hi va haver 301. Segons Pagès, això és degut únicament a un major coneixement de les accions del Síndic per part de la ciutadania.

Pagès ha qualificat aquest 2018 de ‘tranquil i monòton’. Moltes de les peticions de la ciutadania han anat entorn a temàtiques recorrents d’altres anys, com és el cas de serveis socials, amb 42 expedients. Pagès ha destacat diverses peticions de situacions ‘dramàtiques’ entorn de l’habitatge i el dret a tenir-ne o la pobresa energètica.

El Síndic també ha fet menció a les atencions i llistes d’espera a l’Hospital, tot i que els expedients més rellevants han estat entorn de la regidoria d’Hisenda amb un total de 51 comunicats. La modificació cadastral ha provocat un augment de les consultes dels ciutadans pel rebut de l’IBI.

D’altra banda, el Síndic ha reclamat que Reus sigui una ciutat pionera en la seva atenció i acolliment als migrants, així com amb la conscienciació en referència al medi ambient impulsant noves polítiques sostenibles.

Amb tot, un 72.64% de les consultes han estat tancades, un 1.99% derivades al Síndic de Catalunya i 6.22% no admeses.

EMISSIÓ EN DIRECTE