Back to top

El ple s'escalfa amb Vent d’Estrop i Ràdio Cambrils

La modificació de crèdit per atorgar una subvenció d’11.500 euros a Vent d’Estrop i el contracte-programa de Ràdio Cambrils han estat dos dels esculls de la sessió d’avui dilluns.
Ple

La sala de plens de Cambrils ha tornat a ser testimoni d’una nova sessió plenària amb temes que han escalfat l’ambient polític. Dos dels més destacats han assenyalat de forma directa a l’entitat esportiva Vent d’Estrop i el mitjà de comunicació Ràdio Cambrils, recentment reobert. 

La modificació de crèdit per la futura atorgació d’una futura subvenció d’11.500 euros a Vent d’Estrop ha obert la caixa dels trons a la sala cambrilenca. En un inici, l’equip de govern ha presentat la modificació de crèdit per tal de fomentar l’esport nàutic i en concret, el rem. La proposta però, no ha despertat la confiança de l’oposició, que ha argumentat que la justificació econòmica d’aquesta subvenció directa i nominativa no és prou explícita ni correcta. De fet, des de les files del Partit Popular s'ha arribat a insinuar que l'ajuda econòmica podia donar peu a frau, posant l'accent en el deute que té Vent d'Estrop amb Ports de la Generalitat, una xifra que s'acosta a la futura subvenció. David Chatelain, portaveu del PP, ha recordat que els consistoris no poden subvencionar taxes ni de forma directa però tampoc indirecta.

Una acusació que des de l’equip de govern ha rebatut per complet, posant èmfasi que en aquesta sessió, sols s'ha aprovat una modificació de crèdit en caràcter d'urgència. De fet, s'ha apuntat que la subvenció s'atorgarà seguint els mateixos criteris que s'utilitzen en la resta d'ajudes a entitats localsTot i això, el punt no s'ha acabat descartant tal com demanava l'oposició i s’ha votat, aconseguint l’aprovació únicament amb el suport dels onze regidors de govern.

Aquest però, no ha estat l'únic escull del ple del mes d'octubre. Ràdio Cambrils també ha centrat el debat polític en el moment d'aprovar el contracte-programa que ha de servir de guia pel mitjà local de cara als propers anys. En aquesta línia, des de l'oposició han assegurat que actualment, la ràdio no és prou plural, sent un altaveu del govern cambrilenc i alhora, que compta amb uns comptes poc reals. Dues crítiques que han vingut de la mà d'Ana López, portaveu del PSC i de Juan Carlos Romera, de Ciutadans, respectivament. Davant d'aquestes paraules, el govern s'ha defensat dient que el mitjà està començant a caminar i que ara, el contracte-programa es troba en exposició pública. A la vegada, l'alcaldessa Camí Mendoza ha apuntat que l'any vinent, amb més bagatge, el mitjà podrà presentar uns pressupostos més acurats. 

Tot plegat en un ple on també s'ha debatut sobre l'horari d'aquestes sessions municipals o el fet d'instar a administracions superiors a modificar la llei reguladora del dret de reunió i manifestació en espais públics. Dues mocions que han estat proposades per l'oposició i tombades per l'equip de govern.

Ple de comiat per al secretari municipal

El ple del mes d'octubre ha tingut gust de comiat per Josep M. Valls, el fins ara secretari municipal. Aquest dilluns ha estat el darrer pel funcionari, qui s'acomiada del consistori per jubilació. Aprofitant aquest fet, tots els portaveus dels partits amb representació al plenari han agraït la seva tasca i dedicació.

Valls