Back to top

Poc a poc hem de dir adéu al plàstic d'un sol ús

A partir del 2020 entrarà en vigor la normativa que prohibirà els utensilis de plàstic d'un sol ús com plats i gots en supermercats i establiments de restauració. Per avançar-se a aquesta nova legislació, la Taverna Despertaferro ha deixat de servir begudes en aquest tipus d'envàs i només ho fa en vasos de vidre o plàstic reutilitzable.

Poc a poc hem de dir adéu al plàstic d'un sol ús

Gots, plats, coberts o palletes són alguns dels utensilis de plàstic d'un sol ús que a partir de l'1 de gener de 2020 es començaran a retirar de forma progressiva ja sigui pel consum tant en l'àmbit domèstic com també en establiments de restauració. L'objectiu és reduir la contaminació que provoquen aquests productes quan es converteixen en residus. La Taverna Despertaferro s'ha avançat a la proposta de llei i distribueix gots de plàstic reutilitzables a l'hora de servir begudes per emportar, una iniciativa que en general s'ha rebut en bons ulls per part de la clientela.

Inés Tanqueiro de la Taverna Despertaferro ha explicat que "hi ha gent que ho ha aplaudit molt perquè té a veure amb els seus principis i d'altres els hi fa una mica de mandra pagar l'euro de més, però només al primer moment".

Igual que per les festes populars, el got val 1 euro i es pot recuperar en qualsevol moment quan el got es retorna al mateix establiment. A més si les persones consumidores porten un got reutilitzable, se'ls hi servirà la beguda igualment al preu normal de la consumició.

Albert Bages és client de la taverna i ell opina que "el plàstic no reutilitzable hauria de ser del segle passat i els utensis de plàstic que sí que es pot reutilitzar hauria d'estar més implementat".

La proposta de llei estableix que a partir de 2020 aquests productes hauran d'estar fabricats amb almenys un 50% de materials biodegradables procedents de matèries orgàniques com el midó o la fècula de patata. Recordem que la comunitat europea ha fixat per aquest mateix any assolir el reciclatge a nivell estatal del 50% dels residus i del 65% per a l'any 2035.

Notícies relacionades