Back to top

Polèmica per una suposada mala praxis en l'extracció d'amiant al Cinema Palace

L'associació ecologista Amics de la Terra, la CUP de Reus i la CGT han denunciat mala praxis en l'extracció de l'amiant de la teulada de l'antic Cinema Palace. De fet, el grup a l'oposició exigeix responsabilitats al govern de Carles Pellicer i estudia portar el cas als jutjats una vegada tinguin més informació de com va procedir l'empresa encarregada de l'enderroc.
Cinema Palace.

L'entitat ecologista Amics de la Terra ja ha presentat dues denúncies, una a Inspecció de Treball i una altra a l'Ajuntament de Reus, perquè consideren que l'extracció de l'amiant de la teulada de l'edifici del Cinema Palace no ha complert amb normatives de seguretat. El representant dels Amics de la Terra-Catalunya, Albert Calduch, ha destacat que 'no hi ha caseta de descontaminació, els operaris que estan treballant estan parcialment aïllats, els falta la part dels peus. Tampoc porten mesures tant bàsiques com els cables per evitar caigudes, i un llarg etcètera'. 

De fet, asseguren que la zona s'hauria d'aïllar completament i han defensat que ha estat arran de les seves queixes que l'empresa en qüestió ha començat a prendre mesures. La CUP vol responsabilitats de l'Ajuntament i està a l'espera de tenir més documentació dels treballs per dur el cas als jutjats. La portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens, 'el govern ha d'assumir responsabilitats i, fins i tot legals, sobretot perquè es tracta d'una obra on la salut pública té gran importància. Encara no hem emprès mesures legals perquè ens falta informació'. 

Des del sindicat de la CGT també han instat a les plantilles perquè exigeixin que els representants sindicals vetllin pel compliment de les normatives de seguretat.

Notícies relacionades