Back to top

El port preveu que aquest 2013 arribin a Tarragona els primers creuers

Continuar creixent i diversificar la seva activitat, entre altres amb la captació de creuers, són dos dels objectius que el port de Tarragona es marca de cara al 2013. Una tasca però, que es complica si no s’engega l’apartat d’infraestructures, en referència a l’A-27 i el tercer fil. Aquesta qüestió es posa de manifest en el número 99 de l’Observatori Empresarial de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, la CEPTA, que s’ha dedicat al port.


El port de Tarragona ha mogut, aquest 2012, més de 33 milions de tones de mercaderies, el que suposa més d’un 4% d’increment respecte l’any anterior i una xifra de negoci de 54 milions d’euros. Així, es converteix en el 4t port d’interès general de l’estat, per darrera d’Algesires, València i Barcelona.


Tot i les bones dades però, hi ha aspectes que poden contribuir a millorar la tasca del port. Entre ells, i segons l’observatori empresarial que la CEPTA ha dedicat a la infraestructura portuària, hi ha l’impuls definitiu a l’A-27 i al tercer fil.


Entre altres objectius, el port de Tarragona vol diversificar el seu tràfic, entre altres amb l’aposta pels creuers. De fet, confien que aquest mateix 2013 ja podrien arribar creuers al territori.


Diverses administracions treballen conjuntament per crear un producte turístic, que aglutini les diferents opcions del territori, per tal d’atreure els creuers. D’altra banda també es treballa per acollir hibernació de creuers i iots, per fer manteniment i reparacions, a la Marina Port Tarraco.