Back to top

El Port de Tarragona incrementa un 6% els seus ingressos

El Port de Tarragona ha tingut un increment del tràfic del 10% i un augment dels ingressos de gairebé el 6% durant el primer semestre de l'any respecte al 2016. La bona gestió de l'equipament, la no aturada de Repsol i la consolidació de sectors com el de paper o el del bestiari expliquen aquests bons resultats. Un altre dels èxits assolits és l'augment de creueristes.
port de Tarragona

Bones notícies pel Port de Tarragona que aquest primer semestre del 2017 ha augmentat el seu tràfic de mercaderies en un 10,9%. Un increment que, en bona part, es deu al fet que Repsol no hagi parat la producció. Aquests resultats tenen un clar impacte econòmic, que es tradueix en un 6% més d'ingressos el que representa 26,9 milions d'euros. "És fonamental que el port tingui bons resultats econòmics perquè això farà que tinguem capacitat d'inversió futura en infraestructures", explica el president del Port de Tarragona, Josep Andreu.

El tràfic que més ha augmentat és el de bestiari, pujant un 53%. També destaca l'increment del carbó o el de paper, un sector en què a partir d'ara Tarragona també serà un pol estratègic perquè des d'aquest punt s'exportarà a Europa. On queden deures per fer és amb el transport de contenidors que ha caigut en un 29%.

L'altra bona notícia la porten l'augment dels creuers, el que ha estat un cavall de batalla del port des de 2012. Preveuen que enguany acabaran la temporada amb 40.000 creueristes i l'any vinent n'hi haurà uns 10 mil més després que Costa Cruceros hagi anunciat que portaran un vaixell en el qual hi caben 800 passatgers més que el d'enguany. "Nosaltres no ens aturarem aquí, el nostre projecte de creuers és ambiciós i volem que Tarragona, i el territori, es converteixi en un port referent de creuers com Cartagena o Màlaga", detalla Andreu.

El president del Port de Tarragona també ha valorat molt positivament l'anunci fet pel president del govern espanyol de garantir que l'ampli de via europeu arribi a Tarragona el 2020. Assegura que això garantirà que la infraestructura portuària i els seus projectes creixin.